Feest van het hondsvot is een opeenvolging van muziek- en tekstflarden uit het oeuvre van De Kift.
Feest van het hondsvot is een opeenvolging van muziek- en tekstflarden uit het oeuvre van De Kift. (Foto: Christophe Vico)

Van lekker jammen tot ‘Feest van het hondsvot’ bij De Flux

Uitgaan

ZAANDAM - Bij poppodium De Flux, Hemkade 48, is er in april van alles te beleven. Zo staat The Jam! op 6 april op de agenda.

The Jam! is een inloopsessie voor elke muziekbeoefenaar van een wat lichtgevorderd niveau. Funk, soul, hip-hop, pop, reggae, rock; het komt allemaal voorbij. Ben je zanger, zangeres of solist? Zijn jullie een complete band, wil je kort optreden of nieuw repertoire uitproberen? Wil je op een wat groter professioneel podium staan? Kom dan donderdag 6 april naar The Jam! Er staat een professionele begeleidingsband, backline met geluid/licht en een podium voor je klaar. Wees er snel bij, er zijn namelijk maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Deur open 20.30 uur. Entree gratis.

CC Revival

De Clearwater Creedence Revival maak je op 7 april mee met de CCR Tribute band. Het was John Fogerty’s ruige en niet te imiteren stem, alsmede het afleveren van geweldige melodieën waardoor Creedence Clearwater Revival in één keer de prominente Amerikaanse single band werd uit de late 60’s en de vroege 70’s. In de winter van 1998 besluiten Peter Barton (o.a. The Animals) en Geoff Hammond Clearwater Creedence Revival op te richten, om het geluid van hun muzikale helden door te geven. Het concert bevat alle originele klassiekers zoals ‘Have You Ever Seen The Rain’, ‘Proud Mary’, ‘Lordi’ en veel meer.
Deur open 20.00 uur, tickets: voorverkoop €25,- / deur €27,50.

Pink Floyd Project

De Flux gaat op locatie met het Pink Floyd Project op 8 april. Het Zaantheater opent de deur om 20.00 uur voor nummers als Obscured By Clouds, Set The Controls For The Heart Of The Sun en Careful With That Axe Eugene. Met het 23 minuten durende Echoes maakt de band aan het eind van het eerste deel de opstap naar Pink Floyds grote doorbraak: ‘The Dark Side Of The Moon’. Deze plaat behoort tot de bestverkochte albums allertijden en viert in 2023 zijn 50-jarig jubileum. Na de pauze speelt Pink Floyd Project een integrale uitvoering van dit ‘classic album’, inclusief klassieke Floyd-songs als ‘Time’, ‘The Great Gig In The Sky’, ‘Us And Them’ en natuurlijk ‘Money’! Tickets: €16,55,-

De Kift

Op 15 april gaat Flux op locatie nog even door in het Zaantheater met De Kift en ‘Feest van het hondsvot’. Dit is een totaalkunstwerk waarbinnen muziek, film, literatuur, poëzie, theater, animatie- en tekenkunst samenkomen. Het is het verhaal van F: in een droom heeft hij die nacht een vrouw gezien, hij loopt met haar langs de zee der vergetelheid, hij is de strandjutter van zijn eigen leven en verzamelt de brokstukken… In zijn droom voert F ons terug langs de pleisterplaatsen waar hij op zijn tocht heeft haltgehouden. We zien de dingen die hij heeft gezien, de mensen die hij heeft ontmoet, horen de verhalen die hem zijn verteld. Deur open 20.00 uur,
tickets: voorverkoop €21,- / deur €25.

Blueszangeres Elles Bailey staat 7 mei op het podium van De Flux.