Welke gedicht wil jij op 4 mei voordragen?
Welke gedicht wil jij op 4 mei voordragen? (Foto: Suzy Hazelwood)

Oproep aan jongeren: draag je gedicht voor op 4 mei

Algemeen

WORMERLAND - Burgemeester Judith Michel van Wormerland vraagt alle jonge inwoners tussen de tien en vijftien jaar om gedichten te schrijven rondom het thema ‘Leven met oorlog’. De mooiste gedichten worden tijdens de 4 mei herdenkingsbijeenkomst door de kinderen zelf voorgedragen. Het thema van de herdenking is dit jaar ‘Leven met oorlog’. Hierin wordt aandacht gevraagd voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving.

Burgemeester Michel: ”Het is goed om te zien dat er elk jaar kinderen en jongeren aanwezig zijn bij de 4 mei herdenking, maar we willen ze er graag nog meer bij betrekken. Daarom doen we een oproep aan alle kinderen tussen de tien en vijftien jaar om een gedicht te schrijven. De mooiste gedichten worden tijdens de herdenking door hen zelf voorgedragen”.

Het college van Wormerland maakt uit alle inzendingen een keuze. De gedichten kunnen tot 15 april worden gemaild naar burgemeester@over-gemeenten.nl Vermeld hierbij je naam, leeftijd en telefoonnummer. De schrijvers van de gekozen gedichten krijgen uiterlijk 19 april bericht.