Zes Monet muurschilderingen zijn al gemaakt.
Zes Monet muurschilderingen zijn al gemaakt. (Foto: Foto's: aangeleverd)

Speciale benefietavond voor project Monet in Street Art

Uitgaan

ZAANDAM - Filmtheater De Fabriek en Stichting Monet in Zaandam houden samen op 20 april en op 20 juli een speciale benefietavond voor het project Monet in Street Art.

Er zijn diverse crowdfundingsacties gestart en zelfs woningbouwverenigingen werken mee. Stichting Monet in Zaandam zelf heeft vorig jaar een cheque uit Fonds Productontwikkeling ontvangen. Maar om tot alle 25 schilderijen te komen zijn er meer muren en meer financiƫn nodig.

Sinds september 2022 maken kunstenaars Piotr Bac(z)ynski (BC_ESOBE) en Maciej Gadek (Just Drone It) hun droom waar door alle 25 werken van Claude Monet op openbare muren in Zaandam aan te brengen. In samenwerking met Stichting Monet zijn tot nu toe zes werken gerealiseerd. Op de benefietfilmavonden wordt geld ingezameld als bijdrage aan de overige muurschilderingen.

Tweeluik

De documentaires Bomb It en Bomb It 2 van de Amerikaanse regisseur Jon Reiss vormen gezamenlijk een compleet tweeluik over de wereld van de street art wereldwijd. Op donderdag 20 april is Bomb It te zien met een korte video introductie van regisseur Jon Reiss en een live introductie van Piotr en Maciej over hun project. Op donderdag 20 juli is Bomb It 2 te zien met wederom introducties van Piotr, Maciej en regisseur Jon Reiss. Beide filmvertoningen zijn Engels gesproken en/of met Engelse ondertiteling.

In Cafe Fabriek hangen de gehele maand april andere werken van Piotr.