Beeld van een eerdere stekjesmarkt.
Beeld van een eerdere stekjesmarkt. (Foto: aangeleverd)

De Poelboerderij: toegangspoort tot het Wormer- en Jisperveld

Uitgaan

WORMER – De Poelboerderij in Wormer viert in juni haar 35-jarig bestaan met de lancering van een boek over het Wormer- en Jisperveld. Met hulp van auteurs uit de omgeving en Uitgeverij Noord-Holland wordt het natuurgebied in de spotlights geplaatst.

Door CM Media

35 jaar De Poelboerderij

Natuurlijk is het gebied onderwerp van de uitgave; Stichting De Poelboerderij is ooit opgericht om mensen te informeren over het veenweidegebied, door het toegankelijk te maken en het op die manier te beschermen. Bovendien profileert de organisatie zich als toegangspoort tot het Wormer- en Jisperveld, een belangrijk weidevogelbroedgebied met unieke natuurwaarden.


Prachtige natuur. 

De Poelboerderij bestaat uit een Bezoekerscentrum dat jaarrond dagelijks open is. Hier worden allerlei activiteiten georganiseerd. De andere ruimten zijn te huur voor tal van bijeenkomsten. De Poelboerderij is ook trouwlocatie. De eigen winkel is een ‘museumwinkel met VVV-functie’ en bevat natuur-gerelateerde (cadeau)artikelen. Vanuit De Poelboerderij worden allerlei vaarexcursies georganiseerd, vaak met bekende gidsen, zoals Arjan Postma of bijvoorbeeld met roofvogels als thema. Direct naast Bezoekerscentrum De Poelboerderij ligt het vrij toegankelijke, elf hectare grote veenweidepark De Trickel. De Poelboerderij trekt jaarlijks alleen al zo’n honderd schoolklassen.


 Kleurrijke deelneemster aan een vorige stekkendag.

23 april Stekkendag

Ook zijn er open dagen met een thema, zoals de Stekkendag op zondag 23 april. Tussen 10.30 en 15.00 uur kun je op De Poelboerderij planten verkopen of ruilen. “We organiseren dit voor het tweede jaar”, zegt beheerder Paulien Dubbeld. “Mensen kunnen zich van tevoren opgeven en gratis een plek krijgen om daarop hun kamerplant, vetplant, oude plant, moestuinplant, heemplanten, biologische bollen, knollen en noem het maar op aan te bieden. Het is eigenlijk meer een botanische dag. Je mag ook komen om bijvoorbeeld plantenhangers van macramé aan te bieden. Vorig jaar was die zeer geslaagd. Er kwamen echte liefhebbers op af. De belangstelling voor groen is groeiende, dus dit jaar verwachten we nog meer bezoekers. We zoeken nog mensen die met bijzondere producten een leuke bijdrage kunnen leveren.”


Zoldersale...

Zoldersale

Tijdens Stekkendag is ook de zolder open. De Poelboerderij beweegt mee met de toenemende belangstelling voor hergebruik en presenteert op de zolder sinds enige tijd een Zoldersale. Hier vind je artikelen die te mooi zijn om weg te gooien. Zoals oude schoolplaten, serviesgoed en andere spullen die vallen onder vintage, antiek en brocante. Wie artikelen heeft, kan contact opnemen met De Poelboerderij. Dat kan ook als je vrijwilliger wilt worden. De Poelboerderij is met name op zoek naar baliemedewerkers, schippers met een vaarbewijs en monteurs.

Meer informatie

Zie voor meer informatie www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

Het zoetwateraquarium.
De waterspeelplaats voor kinderen.
Afbeelding
Kijkje op het winkelassortiment.
Verhuurruimte de Hooikap.
Afbeelding
Zicht op de mooie polder hoort erbij!