Grote blijdschap bij ZKC'31
Grote blijdschap bij ZKC'31 (Foto: Meneer De Fotograaf Zaandam)

ZKC'31 voor het laatst kampioen

STREEK - Het vlaggenschip van korfbalvereniging ZKC'31 heeft er voor gezorgd dat het laatste jaar van het bestaan van de vereniging met een fraai zaalkampioenschap is afgesloten. In de tweede klasse werd met 17-27 gewonnen en kon er feest gevierd worden.

Voor de Zaandammers is dit een titel met vooral sentimentele waarde. De club is inmiddels gefuseerd met ZKV en gaat komend seizoen als KVZ'23 verder door het leven. De titel werd binnengehaald met dank aan alle meegereisde supporters. Vandaar dat de hele selectie hen bedankt voor hun kabaal en aanmoedigingen.


De overige Zaanse clubs presteerden wisselend. KZ greep in de Korfballeague naast de Play Offs, Groen Geel moet strijden in de Play Downs en het laatste seizoen van ZKV eindigde met een vierde plek in de overgangsklasse C.


Roda verzamelde in de eerste klasse E elf punten. Te kort om hoger te eindigen dan de voorlaatste positie. Op onderling resultaat wist Atlantis de gedegradeerde Westzaners achter zich te houden. Furore eindigde in de tweede klasse als vijfde.


In de derde klasse eindigde OKV als tweede op vier punten achter het ongeslagen Haarlem. In diezelfde afdeling hield Zaandam Zuid Purmer en Stormvogels onder zich.