Bouke Schippers (rechts) nam drie treffers voor zijn rekening.
Bouke Schippers (rechts) nam drie treffers voor zijn rekening. (Foto: PR)

MVV 27 behaalt een forse overwinning

Met eindelijk ’n tweede overwinning op het eigen sportpark heeft MVV 27 een goede zet gedaan. Echter, na een comfortabele 3-0 voorsprong kwamen de Hagenaars net na de rust terug tot 3-2 en kregen de Maaslanders het toch knap benauwd. Men hield gelukkig het hoofd koel en liep uiteindelijk toch uit naar een aansprekende 6-2.

Na breed leggen van Dennis Louter schoot de mee opgekomen Wijnand van der Schee in de 11e minuut via de paal binnen. Twee minuten later kon men weer juichen. Een fraaie aanval over de nodige schijven bracht Bret Rhijnsburger in een positie dat hij kon voorgeven en waar Bouke Schippers recht voor het doel kon afronden. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en schiep nog meer kansen. Wijnand van der Schee zag doelman Donny Jansen ternauwernood kon redden op zijn ‘gekraakt’ schot. Dennis Louter lepelde even later de bal net over de lat. Laatstgenoemde schoot even later ook nog een directe vrije trap op de paal. De volgende mogelijkheid was wel weer raak. Wijnand van der Schee gaf voor en Bouke Schippers kopte onhoudbaar binnen.

Op rozen
Men had er op dat moment net iets meer dan een kwart van de wedstrijd opzitten en MVV 27 leek op rozen te zitten. De Maaslanders namen wat gas terug en SV Houtwijk kreeg de kans om meer aan te zetten. Namens de bezoekers schoot Lesley Kloor, notabene de eerste kans van SV Houtwijk, de bal over de iets te ver voor zijn doel opgestelde Mark van Barneveldt. MVV 27 leek de grip op de wedstrijd te verliezen en de bezoekers roken hun kansen. Tot de rust verdere schade uit. De koffie was nauwelijks op of SV Houtwijk bracht de achterstand tot één treffer. Enrico de Haas bracht Sinan Ocal in stelling en de 3-2 was een feit. Toch lichte paniek bij MVV 27 dat ook tegelijkertijd verdediger Nick van Santen geblesseerd zag uitvallen. Het grote offensief van SV Houtwijk bleef echter uit terwijl MVV 27 de tactiek van de vertraging hanteerde.

Verlichting
Toch kwam er weer wat verlichting in het MVV 27-kamp. De net voor de rust ingevallen Cas van der Hoeven gaf een fraaie steekbal op Loyd Rhijnsburger en de linksbuiten schoof de bal in de verre hoek (4-2). Die doelpuntenmaker gaf vijf minuten later vanaf de achterlijn gaf hij de bal voor en Dennis Louter knalde deze direct uit de lucht achter de kansloze Donny Jansen (5-2). Na voorbereidend werk van Luuk van Strijen was het vervolgens Bouke Schippers die zijn derde van de middag liet aantekenen (6-2). Scheidsrechter David van Dis trok met nog ‘n kleine tien minuten te spelen een rode kaart voor hoofdtrainer Marcel van Wieren wegens commentaar op de leiding.