Tijdens de taalwandeling ga je met een kleine groep op pad.
Tijdens de taalwandeling ga je met een kleine groep op pad. (Foto: PR)

Taalwandel mee en ontmoet nieuwe stadsgenoten

Algemeen

De Bibliotheek de Plataan zoekt enthousiaste Maassluizers die samen met nieuwe stadsgenoten een taalwandeling maken. Je helpt nieuwkomers bij het oefenen van hun Nederlands, terwijl je langs bijzondere plekken in de stad loopt.

Wat betekent het als je nieuw bent in Maassluis? En, wat betekent het om taalvrijwilliger te zijn? Dit leer je tijdens de taalwandeling op 10 maart, tijdens NLDoet. Deze grote stadswandeling wordt georganiseerd door de Bibliotheek de Plataan om Maassluizers aan nieuwkomers te koppelen. Al wandelend praat je eenvoudig Nederlands met elkaar, zo help je een nieuwe stadsgenoot bij het oefenen van de taal.

Het verhaal van Maassluis
Tijdens de taalwandeling ga je met een kleine groep op pad en leer je het Verhaal van Maassluis kennen. Samen sta je stil bij bijzondere plekken in stad. In eenvoudig Nederlands krijgt elke groep uitleg van over hun favoriete plek in de stad. De wandeling geeft gelijk ook een inkijkje in hoe het is om taalvrijwilliger te zijn.

Loop ook mee
Wil je ook nieuwkomers ontmoeten en op weg helpen? Loop dan mee op vrijdag 10 maart. Je kan je opgeven via https://www.nldoet.nl/activiteit/taalwandeling-met-nieuwe-stadsgenoot-1. Of app de Bibliotheek de Plataan via 06 303 346 36 en meld je aan voor 10 maart.