Wethouder Sjoerd Kuiper heeft minister Hugo de Jonge uitgenodigd in Maassluis te komen kijken hoe Maassluis op woongebied aan de weg timmert. Bijvoorbeeld zoals in Sluispolder-West.
Wethouder Sjoerd Kuiper heeft minister Hugo de Jonge uitgenodigd in Maassluis te komen kijken hoe Maassluis op woongebied aan de weg timmert. Bijvoorbeeld zoals in Sluispolder-West. (Foto: CW)

Minister De Jonge uitgenodigd

Algemeen

Wethouder volkshuisvesting en ruimtelijke ordening Sjoerd Kuiper (PvdA) heeft zijn Haagse evenknie, woonminister Hugo de Jonge (CDA) uitgenodigd om in Maassluis te komen kijken hoe Maassluis op woongebied aan de weg timmert. Bijvoorbeeld als het gaat om het realiseren van voldoende sociale huurwoningen.

Chrit Wilshaus

Onlangs gaf de bewindsman aan dat hij wil dat iedere stad minimaal 30 procent sociale huurwoningen heeft/krijgt. “Maassluis zit wat dat betreft met 33 procent al op rozen. In Maassluis hebben we echt als beleid dat we daar niet onder willen zakken en eigenlijk het liefst naar 35 procent zouden willen stijgen”, aldus Kuiper. Volgens hem stimuleert de provincie niet alleen de bouw van meer (sociale huur)woningen door het verstrekken van subsidiegelden maar worden gemeenten die onvoldoende doen daar ook op aangesproken. “Dat is echt wel iets wat de afgelopen jaren is veranderd in het beleid van de provincie.”

Ambities
“We hebben nog een aantal dingen op ons wensenlijstje staan want om goed te kunnen bouwen hebben we natuurlijk ook de middelen daarvoor nodig. Daarom melden we ons regelmatig aan voor subsidies. Bijvoorbeeld om de weginfrastructuur te verbeteren of voor een aansluiting op de snelweg. Want om al onze ambities waar te kunnen maken, hebben we wel de financiële steun nodig van Rijk en provincie. Daarnaast kost het doorlopen van bijvoorbeeld de procedures menskracht en tijd en dus ook geld. Soms kunnen aanbestedingsregels in de weg zitten. Zoals bij de bouw van flexwoningen.” Wethouder Kuiper heeft nog geen bericht van minister De Jonge ontvangen wanneer hij van plan is naar Maassluis te komen.