Ab en Wim Vos, Duo VosBros.
Ab en Wim Vos, Duo VosBros. (Foto: Ada Holleman)

Kerk vol water tijdens concert Masalant?

Zaterdag 25 maart is het een en al water wat de klok slaat in de Oude Kerk van Maasland, Maar alles klinkt ook als een klok. Veel klank, weinig klok en zeker geen water in de kerk. 

Het gaat dan ook over het concert van muziekvereniging Masalant. En zo’n beetje alles wat op het muziekprogramma staat heeft iets te maken met water. Misschien niet altijd duidelijk in de titel terug te vinden, maar wel in het verhaal achter de muziek. Zo kunt u bijvoorbeeld luisteren naar filmmuziek van Titanic en The Pirates of the Caribbean. Maar ook naar het verhaal over Noah’s ark. En ook halen we de ankers op als we uitvaren met de marine, in Anchors Away.

Gaag Miniaturen

Maar het meest in het oog springende muziekwerk van het programma zal toch ‘Vijf Gaag-miniaturen' zijn. Over wat er allemaal te beleven is op en langs de Gaag, de vaart die zich als levensader door Maasland slingert. Deze muziek is speciaal gecomponeerd door Boudewijn Ruigrok uit Schipluiden, voor uitvoering door Masalant met als solisten Ab en Wim Vos. Zij keren als de VosBros, na een beroepsleven lang in de muziek, op deze manier terug bij de muziekvereniging waar zij ruim 50 jaar geleden speelden onder leiding van hun eigen vader, oud-dirigent Wim Vos. Zo zijn ze ‘Weer Thuis bij de Harmonie', de titel van het concert. Want wie de Gaag volgt komt altijd thuis in Maasland. Het project is een samenwerking met Arti Delflandiae.
Dit mag je zeker niet missen.

 Dus zet het in de agenda. Zaterdag 25 maart, vanaf 19.30 uur in de Oude Kerk van Maasland. Toegang € 10. Kaarten te reserveren via secretaris@masalant.nl. Donateurs ontvangen een uitnodiging, goed voor één vrijkaart. Voor meer informatie, zie
odeaanmiddendelfland.nl.