De leerlingen van het Floracollege zijn trots op de vogelverschrikker die ze zelf hebben gemaakt.
De leerlingen van het Floracollege zijn trots op de vogelverschrikker die ze zelf hebben gemaakt. (Foto: WM)

NLdoet levert Nijkamphoeve twee nieuwe vogelverschrikkers op

Afgelopen weekend was NLdoet. Ook de Nijkamphoeve deed mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Helaas moest één van de klussen - het schilderen van de hooischuur - vanwege het koude weer worden afgeblazen.

Het maken van vogelverschrikkers kon wel doorgaan. En die zijn hard nodig, vertelt bestuurslid Jan Korving. "We hebben hier best veel last van nijlganzen. Het zijn er veel en ze poepen de weide helemaal onder." Even verderop zijn drie leerlingen van het Floracollege in Naaldwijk hard bezig om de wens van de Nijkamphoeve in vervulling te laten gaan. Ze leggen de laatste hand aan  hun project. Met een tie wrap  binden ze een zak om de stok. Daarna wordt het haar - draadjes wol - bij elkaar gebonden. Ze hebben er zichtbaar lol in. Hoe ze helemaal vanuit Naaldwijk hier terecht kwamen? "Voor onze maatschappelijke stage moesten we op de website van NLdoet een klus uitzoeken. Dit was de dichtstbijzijnde waarvoor ze nog mensen vroegen." De vogelsverschrikker is af en kan de wei in. "En nu maar hopen dat het helpt", zegt Korving. 

Zaterdag 18 maart is de Landelijke Opschoondag. Ook daar doet De Nijkamphoeve weer aan mee. Met behulp van de ezels Maaike en Sanne wordt er zwerfafval in het Florence Nightingalepark verwijderd. Meedoen? Er wordt om 13.00 uur bij de BuurtBoerderij verzameld, om 13.15 uur gaan de deelnemers op pad. Voor handschoenen, afvalknijpers en andere schoonmaakmateriaal wordt gezorgd. Aanmelden kan via de website van De Nijkamphoeve (www.nijkamphoeve.nl/agenda).