Seizoen Schaakvereniging Maassluis in de eindfase

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond bestaat 150 jaar en is daarmee de oudste schaakbond ter wereld. Schaakvereniging Maassluis werd opgericht in 1930 en is een van de langstlevende schaakclubs in ons land. In het KNSB jubileumboek ´Schaakland vol verhalen´ vindt Maassluis zich terug middels een kort portret van ons erelid Corry Vreeken, een van de ´Grand Old Ladies´ van het schaken en vijfmalig Nederlands kampioen in de periode 1960-1970. Bij de SV Maassluis was er een tijd dat zij iedere tegenstander moeiteloos van het bord veegde. 

SV Maassluis werd opgericht in 1930

Na haar actieve carrière heeft ze het stokje overgedragen aan lokale toppers als Bergen, Van der Hidde, Kouwenhoven en Kruidenier, die in de eindfase van dit seizoen nog in de strijd zijn om het clubkampioenschap. Zij hebben ook een belangrijk aandeel gehad in het veilig stellen van het verblijf van SVM in de eerste klasse.

Uitslagen

Marcel Bergen - Jos Kruidenier remise, Arjen Kouwenhoven - Gert Dijkstra 1-0, Dirk Brijs - Paul Blok remise, Peter Swart - Koos Stolk 1-0 en Aad Deegeling - Piet de Jong 0-1.