Actievoerders op snelweg A12 aangehouden

Honderden klimaatactivisten zijn afgelopen zaterdag gearresteerd. De leden van Extinction Rebellion demonstreerden op de Utrechtsebaan tegen overheidssubsidies voor fossiele brandstoffen. Ze werden met een solidariteitsactie vanaf de bovenkant van de Utrechtsebaan gesteund door duizenden anderen. Met cola probeerden agenten vastgelijmde demonstranten los te krijgen. Ook boormachines en een slijptol werden ingezet. Burgemeester Jan van Zanen noemde in het NOS-journaal de actie vreedzaam, maar vindt de plek ook gevaarlijk. "We hebben alternatieven geboden maar het lijkt of het alleen maar gaat om het dwangmatig afzetten van die weg en niet meer om die mening."De donderdag voor de demonstratie werden zeven actievoerders preventief opgepakt omdat het OM ze verdenkt van opruiing.


Eigenaar cafetaria doodgestoken

De 39-jarige eigenaar van een cafetaria in de Houtwijk in stadsdeel Loosduinen is vrijdagavond op weg naar huis op straat neergestoken. De man werd  gereanimeerd, maar overleed kort daarna in het ziekenhuis. Voor de steekpartij zijn drie minderjarigen opgepakt, twee meisjes en een jongen. Bewoners legden dit weekend bloemen voor de deur van de cafetaria. Volgens omwonenden was de eigenaar een hele aardige man.

Neherkade is weer open voor verkeer

De Neherkade is weer open voor verkeer. De kade is vanwege een lek in een waterleiding van Dunea tussen de Calandstraat/Slachthuislaan en de Rijswijkseweg bijna twee weken afgesloten geweest. De oorzaak van het lek is niet achterhaald. Volgens wethouder Anne Mulder zijn er geen aanvullende maatregelen nodig geweest. "Alhoewel het drukker was is de situatie beheersbaar gebleven.'' Over ongeveer 6 maanden moet de plek waar gewerkt is nog geasfalteerd worden, nu zijn er zogeheten stelconplaten aangebracht. De Neherkade wordt hiervoor naar verwachting 48 uur afgesloten. In het stadsdeel Laak hebben huishoudens nooit zonder water gezeten gedurende de werkzaamheden.