De teams werken aan hun robots.
De teams werken aan hun robots. (Foto: pr)

Weekendlang strijd in Museon-Omniversum om finaleplek First Lego League

Algemeen

Tijdens het Haags Techweekend in het Museon-Omniversum op zaterdag 28 en zondag 29 januari strijden leerlingenteams voor een plekje in de Benelux-finale van de First Lego League. Publiek is welkom!

De First Lego League is een internationale wedstrijd gebaseerd voor leerlingen van 9 tot en met 15 jaar. Het thema voor dit seizoen is SuperpoweredSM. De teams onderzoeken waar energie vandaan komt, hoe het wordt gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt. De opdracht voor de teams luidt: ‘Wat is jouw slimme oplossing voor het energievraagstuk?’ Ze gaan aan de slag om een volledig autonome robot te ontwerpen, te programmeren en te bouwen.

Workshops

Bezoekers zijn welkom om de bouwprocessen van dichtbij te bekijken en om de teams aan te moedigen. Ook kunnen jonge bezoekers zelf een workshop Lego League Explore volgen.

Haags Techweekend

Tegelijk met de robotfinales vindt ook het Haags Techweekend plaats. Kinderen kunnen tijdens dit weekend op een leuke manier kennismaken met hedendaagse techniek. Zo zijn er workshops Virtual Reality van de Haagse Hogeschool, komen ze alles te weten over protheses bij Gyromotics en leren ze programmeren bij de Coder Dojo. Er is een waterstofvliegtuig van de TU Delft en een Electric Superbike, ontwikkeld door studenten van de Universiteit Twente, te zien. Tot slot is er ook nog een licht- en geluidshow met DJ van LedRebel. 

Speciale entreeprijs

Er geldt dit weekend een speciale entreeprijs van €10,- per persoon.