Thuis zitten rillen met een dekentje is dankzij de Warme Kamers niet nodig.
Thuis zitten rillen met een dekentje is dankzij de Warme Kamers niet nodig. (Foto: Pixabay)

'Warme Kamers' Leger des Heils voorzien in grote behoefte en blijven langer open

De ‘Warme Kamers’ van het Leger des Heils voorzien in een grote behoefte. Daarom blijven de ruim 1.300 gratis warme plekken, voor mensen die willen bezuinigen op de energierekening, een maand langer open. Dat maakte het Leger des Heils bekend op 10 januari.

In Den Haag zijn momenteel door heel de stad deze Warme Kamers te vinden. Ze zijn te vinden op de website www.legerdesheils.nl/warmekamers. Wie zijn postcode intikt vindt de dichtstbijzijnde warme kamer. In de Warme Kamers kunnen mensen die de thermostaat thuis laag willen zetten, maar niet de hele dag willen rillen van de kou, gratis in warmte verblijven.

1 maart

Volgens het Leger des Heils voorzien de Warme Kamers in heel Nederland in een behoefte: op ongeveer de helft van de locaties nemen zij een stijging van het aantal bezoekers waar. Ook blijven mensen vaak langer zitten en keren ze vaker terug. "Met de traditioneel koudste periode nog voor ons, wil het Leger des Heils mensen juist nu niet in de kou laten staan. Vandaar dat we het initiatief ‘Warme Kamers' tot 1 maart verlengen,” aldus Leger des Heils-kapitein Slomp.