Windmolen

Hoewel het is aangetoond dat een windmolen op het land qua opbrengst een zeer laag rendement heeft willen D66 en GL er toch weer 1 plaatsen op de Dijk.

Bij de productie van zo'n molen wordt er al meer CO2 en N(stikstof)uitgestoten dan dat deze ooit zal besparen. Misschien je toch maar eerst in de materie verdiepen voordat je zulke uitspraken doet? 


Het enige wat zo'n ding doet is het vermoorden van vele vogels en miljarden insecten welke de voedselbron van insecten etende vogels zijn, ook de molens op zee zorgen er met hun trillingen voor dat zeezoogdieren gedesorienteerd raken en op de stranden aan hun eind komen. En wat de denken van de mensen die in de buurt van die dingen wonen en knettergek worden van het gezoem en gegier en daarbij ook nog eens de slagschaduw en horizon vervuiling. 


Gaan de heren en dames van deze partijen straks hun nazaten vertellen van 'kijk eens we hebben overal molens geplaatst maar wel de vogelsoorten en het zeeleven uitgemoord.' Zolang de wereldmachten buiten Europa geen enkele intentie tonen om ook maar 1 liter olie of 1 kilogram kolen minder te gaan verbruiken heeft het geen enkele zin om over het klimaat neutraal maken van deze aardbol te praten en laat staan voor elkaar te krijgen. 


De beste optie is dan ook om niet alleen in Borselle maar ook op de Maasvlakte 2 grote 1000 MW of 4 kleinere 500 MW Thorium kerncentrales te bouwen de infrastructuur ligt er al(de 2 stilstaande kolencentrales van Uniper)en ook een H(waterstof)fabriek. Dit kan allemaal worden gefinancieerd uit de klimaat pot en dan houden we nog geld over om de zorg, infrastructuur en huizenbouw weer op een goed niveau te brengen. 


Als iedereen hierin zijn steentje bijdraagt dan kunnen deze ruim voor 2040 in bedrijf zijn en Nederland voor de komende 100 jaar 24/7 van schone en uitstoot vrije energie voorzien en hoeft men de op de scholen de kinderen niet meer bang te maken dat in 2035 de wereld vergaat.


Karel van der Hoek, Maassluis