Tessa de Kom en trainer/coach Ernst Moerkerken reizen deze week naar het Mexicaanse Tulum.
Tessa de Kom en trainer/coach Ernst Moerkerken reizen deze week naar het Mexicaanse Tulum. (Foto: UWM)

Tessa de Kom vecht in tropisch Tulum

Algemeen

Tessa de Kom vliegt weer uit. De Enfusion-wereldkampioene heeft er in december al een trip naar en een gewonnen partij in Tokio opzitten. Nu gaat de reis naar het Mexicaanse Cancun om in de verderop gelegen pittoreske kustplaats Tulum de volgende confrontatie aan te gaan.

Dan staat ze tegen de Argentijnse Giuliana Cosnard. Niet echt een tegenstander om met fluwelen handschoenen aan te pakken, want haar zes jaar oudere opponent verliest niet zoveel. Het maakt de bij Fightteam Vlaardingen trainende Maassluise niet zoveel uit. “Ze blijft er nuchter onder”, merkt trainer/coach Ernst Moerkerken. “In Nederland zijn er niet zoveel tegenstanders van haar niveau. Om de krachten te meten moet ze de grens over.” Met haar winnende Enfusion-wereldtitelpartij en de gedegen winst in Tokio heeft ze naam gemaakt. 

Glory Rivals  
Het leverde haar niet alleen die Zuid-Amerikaanse uitnodiging op. Ook heeft ze een nieuwe invitatie uit Japan en staat op 28 mei opnieuw in Tokio in de ring tegen de Japanse Manazo Kobayashi. Nu met de Glory Rivals 4-titel als inzet. Inmiddels heeft de 22-jarige, die nu ook door de landelijke nieuwsmedia is opgemerkt, de trainingsfrequentie verder opgevoerd. “Die was al behoorlijk intensief en zelfs regelmatig tweemaal per dag”, aldus Moerkerken. “We hebben ons de afgelopen weken gericht op de volgende tegenstander en op het verder inslijpen van basisprincipes. Maar het draait uiteindelijk toch om de eigen kracht en dominantie. En daar schort bij haar niet aan.””

Ze laat zich evenmin het hoofd op hol brengen door een ‘vijandig’ stadion gevuld met thuispubliek. “Wanneer de bel gaat, geldt voor beiden hetzelfde. Dan is de ring de ring en de tegenstander de tegenstander. Randzaken tellen dan niet meer en verleg je de focus op de partij. Daar kan Tessa best wel goed mee omgaan.”.