Een Maassluise stadsderby.
Een Maassluise stadsderby. (Foto: AGHeeremansPhotography)

De Vliet verliest stadsderby tegen De Vloot

Algemeen

Een aantal keren per jaar staan de twee grootste seniorenbiljartclubs van Maassluis tegenover elkaar. Op woensdag 18 januari waren de mannen van ‘De Vloot’, onder leiding van Alex Steenks, gastheer voor ‘De Vliet’. Zo’n derby geeft voor velen toch wat extra spanning en beïnvloedt zeker de resultaten.

Het was deze middag een zes tegen zes gevecht. Nadat de kruitwolken waren opgetrokken,  bleek ‘De Vloot’ met zeven van de twaalf partijen op winst,  de sterkste te zijn geweest. Met 117,91 tegen 108,43 (in procentpunten 98,26  tegen 90,36) trok men aan het langste einde. Jan Hokke, met 24,99 punten en Frits Heijnen met 24,43 punten, waren de matchwinners voor de thuisclub. Zij wonnen allebei hun partijen. Ook Hans Pols gelukte dat,  met een wat lagere score. Bij ‘De Vliet’ zag alleen Jan Post kans alle twee zijn partijen te winnen. Zijn totaal kwam, als hoogste voor ‘De Vliet’, op 22,70 en was de enige die zijn 100%-score ruimschoots haalde. Rob Kohl boekte in een bloedstollend spannende partij tegen Arie Westerlaken,  de hoogste score in één partij n.l. 13,23. In zijn tweede partij, tegen Wim Weinmann,  moest hij helaas weer flink wat punten inleveren. Nees Lodder en Jack Rietdijk (beiden tegen Henk Abramsz),  wisten één partij winnend af te sluiten. Alle Visser en Frans Albers bleven met lege handen in deze WWT-wedstrijd.

Vlieters
Diezelfde middag ontvingen een kwartet ‘De Vlieters’, het recentelijk zo succesvolle team van ‘De Driehoek’ uit Naaldwijk. Henk Passchier, Bertus Ruijsbroek, Peet v.d. Hoek en Adrie de Raaf zagen geen kans het Aad v.d. Berg, Jan Bruin, Wil Vreugdenhil en Dook v.d. Ende erg moeilijk te maken. Adrie de Raaf en Peet v.d. Hoek maakten wel persoonlijk prima scores. Adrie won alle twee zijn partijen. Tegen Dook v.d. Ende noteerde hij een prachtig 13,79 punten resultaat. Peet v.d. Hoek presteerde ook geweldig met een 133,3%-resultaat tegen Wil Vreugdenhil. Als uitslag van deze Rijnmond-bokaal competitiewedstrijd, kwam 74,46 tegen 86,94 in de boeken. Dit betekende voor die competitie in procentpunten, dat ‘De Vliet’ 93,08 punten kreeg bijgeteld en ‘De Driehoek’ zelfs 108,68. De opmars van de Naaldwijkers in de competitie, werd hiermede niet gestopt. ‘De Vliet’ eindigde iets boven het competitiegemiddelde, dus mocht ook best tevreden zijn maar verbeterde haar positie op de ranglijst nauwelijks.