Goudhaantje van der Pol bezorgt M.S.V.’71 op de valreep een punt.
Goudhaantje van der Pol bezorgt M.S.V.’71 op de valreep een punt. (Foto: PR)

M.S.V.’71 pakt met 10 man punt tegen Maasdijk

Amper een week terug uit Zweden, waar hij voor zijn opleiding een half jaar stage liep, was Christian van der Pol afgelopen zaterdag meteen al goud waard voor zijn ploeg. Als invaller schoot hij in blessuretijd M.S.V.’71 volkomen verdiend naast thuisploeg Maasdijk. (1-1). De bezoekers speelden een half uur lang met 10 man omdat doelman Marnix Louter in de 60e minuut met rood werd weggestuurd.

De ziekenboeg is bij M.S.V.’71 inmiddels  leeggestroomd, waardoor de equipe van Paul van Loenen, die onlangs voor minimaal een seizoen bijtekende vol goede moed begon aan de partij in Maasdijk. Als snel werd duidelijk dat de doelpunten schaars zouden zijn deze middag. Beide ploegen slaagden er nauwelijks in om echt gevaarlijk te worden. Halverwege de 1e helft moest M.S.V.’71 doelman Louter toch capituleren. Terwijl heel M.S.V.’71 bleef staan omdat er in hun ogen een overtreding was begaan op Rick de Jonge, profiteerde Wouters Boers optimaal en zette zijn ploeg op voorsprong. (1-0).

Onvriendelijk
Tot de 60e minuut gebeurde er weinig in de 2e helft. Toen sloeg de vlam in de pan. Jack Gardien werd door Marnix Louter geraakt, waardoor de M.S.V.’71 doelman een half uur eerder mocht gaan douchen van scheidsrechter David Coenraads. De jonge Cas Barth nam de plaats onder de lat in, waardoor veldspeler Rick de Jonge het veld moest ruimen. Vanaf dat moment werd de wedstrijd wat onvriendelijker. Over en weer vonden beide ploegen, dat hen onrecht werd aangedaan en schreeuwden om het hardst om gele of rode kaarten voor de tegenpartij. M.S.V.’71 voelde zich nog het meest bekocht. In hun ogen weigerde de leidsman tot 2 keer toe een rode kaart te trekken bij overtredingen op Ricardo de Jager en de doorgebroken Jeremy van Loenen. Scheidsrechter Coenraads trok zich er niet veel van aan en bleef de wedstrijd stoïcijns leiden. Een kwartier voor tijd bracht M.S.V.’71 trainer Paul van Loenen 2 verse krachten binnen de lijnen om alsnog te proberen een punt aan het duel over te houden.

Christian van der Pol en Paul Dorsman kwamen in het veld voor Rogier Pon en Mohammed Rasuli. Christan van der Pol raakte met een kopbal de lat. En even later schoot hij op aangeven van invaller Sven Schipper in het zijnet. Aan de andere kant kreeg Maasdijk ook nog enkele mogelijkheden, maar invaller doelman Cas Barth bleek uit het goede hout gesneden. Terwijl iedereen uitging van een nipte overwinning van Maasdijk sloeg M.S.V.’71 in blessuretijd alsnog toe. Een verre ingooi van Brady van Stralendorff kon door de Maasdijk defensie niet voldoende worden weggewerkt, waarna goudhaantje van der Pol ervoor zorgde dan zijn ploeg alsnog een punt mee naar Maassluis mocht nemen.