Gerrit Langelaar, Jaap Kroonenburg, Marc Kwakkelstein, Sybrand van Haersma Buma, Wouter de Nie en Wybe Knierim volgden een training om Taalmaatje te worden.
Gerrit Langelaar, Jaap Kroonenburg, Marc Kwakkelstein, Sybrand van Haersma Buma, Wouter de Nie en Wybe Knierim volgden een training om Taalmaatje te worden. (Foto: PR)

Leden van de Lions worden Taalmaatje

Zes leden van de Lionsclub Maassluis beginnen dit jaar goed en worden Taalmaatje bij Bibliotheek de Plataan. Zij gaan de komende maanden stadsgenoten die de Nederlandse taal leren, helpen en wegwijs maken in Maassluis.

De leden Gerrit Langelaar, Jaap Kroonenburg, Marc Kwakkelstein, Sybrand van Haersma Buma, Wouter de Nie en Wybe Knierim volgden op 20 januari een training om Taalmaatje te worden. Ze gaan komende tijd wekelijks afspreken met een tweedetaalleerder en geven een inkijkje in hun dagelijks leven. Zo helpen ze een nieuwe stadsgenoot de taal te leren en zich hier thuis te voelen.

Veel Taalmaatjes nodig

Bij de Bibliotheek de Plataan melden zich wekelijks stadsgenoten die Nederlands willen leren. Zij zijn veelal nieuw in de stad en hebben een vluchtachtergrond. Voor de begeleiding bij het leren van de taal zijn veel vrijwilligers nodig, de zogeheten Taalmaatjes.
Aanmelden als Taalmaatje kan bij de Taalbalie in de bibliotheek of ga naar www.debibliotheekdeplataan.nl/vacatures.