Nieuw filmfestival in Maassluis

Inwoners van Maassluis en omstreken worden uitgenodigd om van start te gaan met het maken van filmpjes die geschikt zijn voor vertoning tijdens het ‘Filmfestival 2023’ in Maassluis. Dit filmfestival wordt gehouden op 29 april 2023 in ‘Koningshof’ aan de Uiverlaan in Maassluis. Het thema voor dit filmfestival is: Ontmoeting en integratie.

Het festival gaat bestaan uit twee delen. Deel één betreft de vertoning van films die zijn gemaakt met een telefoon, I-Pad, I-Phone of camera door inwoners die in Maassluis wonen en/of er te gast zijn. Bijvoorbeeld uit Oekraïne, etc. Ook films die eerder door de inzenders zelf zijn gemaakt op basis van persoonlijke ervaringen, gebeurtenissen, herinneringen, reizen, belangstelling, interesse of liefhebberijen zijn welkom. Deel twee betreft de vertoning en waardering van films die hiervoor regionaal zijn geselecteerd. 

Voorwaarden

De voorwaarden voor deelname zijn: Deelnemers wonen in Maassluis e.o. of zijn er te gast. De films zijn gemaakt door niet professionele filmmakers. (Met I-Pad, I-Phone of filmcamera). De ingezonden films mogen niet langer zijn dan 10 minuten. De films zijn gemaakt zonder winstoogmerk en zijn niet ouder dan 5 jaar. Alle films worden vooraf geselecteerd. Deelname is gratis. Deelnemers kunnen inschrijven voor een gratis workshop ‘Film verbetering’. Meer informatie kunt u krijgen bij Filmclub Maassluis: Meeb0110@caiway.nl..


Het filmfestival is mogelijk gemaakt met bijdragen van het gemeentebestuur van Maassluis, ZH12, Vluchtelingenwerk Maassluis en het Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o.