Leden van CION horen na drie kwartier wachten ontzet aan, dat de fusie met Deltasport in het zicht van de haven strandt. (Foto: UWM)
Leden van CION horen na drie kwartier wachten ontzet aan, dat de fusie met Deltasport in het zicht van de haven strandt. (Foto: UWM) (Foto: )

Tragedie in Broekpolder: geen fusie

Sport

Drie kwartier nadat vrijdag de gezamenlijke ledenvergadering van CION en Deltasport, die de fusie tussen de twee zou beklinken, had moeten starten, kon iedereen huiswaarts. Zonder fusie. 

Een tragedie. Temeer omdat een week eerder in beide kampen een overgrote meerderheid de fusie zijn zegen gaf. Toch strandde het verstandshuwelijk. Breekpunt was, volgens CION’s onderhandelaars, aanvankelijk een verschil van inzicht over het aantal machtigingen, dat ieder van de aanwezigen mocht inzetten. Toen daarover, in de lege ruimte van het nieuwe clubgebouw, een akkoord was gesmeed, hing Deltasport er, vertelde Cions Sebas Verburgh, de voorwaarde aan, dat de naam van de fusieclub dan SV Vlaardingen moest worden. “Dat bepalen de leden”, was de tegenzet, waarna Deltasport, werd CION’s leden verteld, “de stekker eruit trok”.

“Maar”, reageert Delta’s voorzitter Koen Smets, “er speelt meer.” Wat dat was, vat Alex Sanders samen. “Laat duidelijk zijn, dat wij enorm balen over deze afloop. We werden echter in de paar uur voor de vergadering en in de minuten, die daarop volgden geconfronteerd met zaken, die moeilijk lagen. Over de statuten, die op het laatste moment op bepaalde punten aangepast moesten worden. Over onze wens om met een duo-voorzitterschap voor ieder, van welke clubkleur dan ook, een stukje herkenbaarheid in te bouwen.” Verburgh: “Ons was er ook alles aan gelegen iedereen het gevoel te geven, dat er binnen de nieuwe club voor iedere bloedgroep gelijkwaardigheid is”. Sanders tenslotte: “We staan altijd open om de draad weer op te pakken. Want hoe je het ook wendt of keert voor beide verenigingen blijven de al bestaande zorgen”.

“Het ging kennelijk allemaal te snel”, reageert een oud-voorzitter van CION. Misschien heeft hij wel gelijk. (GSV)