Veel viel er dit seizoen niet te juichen voor Zwaluwen. Als er wel aanleiding toe was, werd het uitbundig gedaan. (Foto: UWM)
Veel viel er dit seizoen niet te juichen voor Zwaluwen. Als er wel aanleiding toe was, werd het uitbundig gedaan. (Foto: UWM) (Foto: )

Zwaluwen: boven of onder de streep?

Sport

Nog vier wedstrijden heeft Zwaluwen te gaan om ervoor te zorgen, dat het zich handhaaft in de vierde divisie. Met zaterdag in Holy de confrontatie met angstgegner ’s-Gravenzande.  Alle hens aan dek. 

DOOR GERARD S. VERVER

Het is dringen onderin, waar zes ploegen strijden om niet naast de niet meer te redden hekkensluiter De Dijk op de andere degradatie-plaats te belanden. Of als één van de herkansers in de nacompetitie terecht te komen. Zwaluwen hoort bij dat zestal.  .

De Vlaardingers rest niet eens een zwaar ogend programma. Smitshoek is (zaterdag 20 mei) de enige hoogvlieger. Spijkenisse (13 mei) en Jodan Boys (27 mei) zijn te doen. Maar wat is voor trainer Henk de Zeeuw & Co haalbaar in de finales van een competitie waarin het door een haperende aanval veel punten liet liggen en De Dijk vier van hun schamele vijf punten bij de zwartwitten weghaalde.
Het is net zo pijnlijk als de recent in de laatste seconde van de extra tijd door een eigen doelpunt verloren wedstrijd bij Feyenoord. Assistent Dennis van der Waal: “We scoren zelf moeilijk, maar weten het achterin veelal goed dicht te spijkeren. En dan ga je juist in zo’n belangrijke wedstrijd door zo’n doelpunt onderuit. Ons wordt nogal eens gevraagd waarom we niet op zeker en dus op de nul gaan spelen. Die mensen kijken vast niet naar het doelsaldo. We hebben net zo weinig doelpunten tegen als de koploper. Achterin mankeert het nergens aan. Aanvallend produceren we anderzijds voldoende kansen. Daar ligt het dus ook niet aan. We schieten ze er echter niet in. Dat is het euvel.”

Dat ‘s-Gravenzande veilig is en in de slotfase van de competitie nergens meer voor hoeft te gaan, geeft Van der Waal geen gerust gevoel. “Die voelen nu geen druk meer. Toch zou het zomaar kunnen, dat ze toch de pannen van het dak spelen”.