Alleen Victoria’04 en VFC/zo veilig

Sport

Met nog drie speelrondes te gaan hangt het zwaard van Damocles boven zes van de acht Vlaardingse elftallen. Dit voetbaljaar telt namelijk drie degradatie- en drie nacompetitieplaatsen. Alleen Victoria’04 en VFC/zo zijn veilig.

In de tweede klasse E dreigt voor geen van de onder of in de buurt van de streep terecht gekomen elftallen directe degradatie. Wel lopen CION, CWO en VFC/za nog de kans om in de nacompetitie, die uiteindelijk ook naar de derde klasse kan leiden, te belanden. CION heeft de beste papieren om dat te ontlopen. Dat kan door volgende week, het de laatste tijd stevig aan de weg timmerende, HVC’10 te kloppen. Daarmee helpt het ook VFC/za, dat dan in Nootdorp kampioens- en periode-kandidaat RKDEO treft. De Kwekkers sluiten de competitie af tegen degradatiekandidaat HMSH en de derby tegen Cion. CWO moet halsbrekende toeren verrichten om nacompetitie te ontlopen. Dat zal tegen HMSH nog wel lukken, maar CION en Berkel zijn lastiger hindernissen.

Victoria’04 heeft in de derde klasse D niets te vrezen en kan ondanks een zwaar programma (tegen HBSS, Excelsior’20 en Meeuwenplaat) afkoersen op een periodetitel. Die heeft DVO’32 al op zak, maar verspeelt het als het niet lukt om uit de greep van de onderste zes te blijven. Het verschil met Excelsior’20, dat de ploegen onder de rode streep ‘aanvoert’, is twee punten. Het krijgt nog te maken met Meeuwenplaat, Vierpolders en VDL. Voor Deltasport is het doek al gevallen. Het is voorlaatste met 16 punten. Te weinig om de ‘veilige’ vierde plek van onderen te bereiken.

VFC/zo heeft nog twee wedstrijden voor de boeg. Het kan die relaxed afwikkelen en mogelijk een periode pakken.