Ook in een drukke periode is er tijd voor pauze. (Foto:PR)
Ook in een drukke periode is er tijd voor pauze. (Foto:PR) (Foto: )

Drukke fietsweek voor FietsPromo

Nieuws

Afgelopen week was voor Fietspromo een drukke fietsweek. Maandagavond waren de trainers van Fietspromo in de weer om zo’n 25 (aspirant) fietsers de kneepjes van het toerfietsen en het fietsen in een groep bij te brengen. Op woensdagmorgen waren de pensionado’s aan de beurt voor hun wekelijkse rondrit en aansluitend op woensdagavond volgde de clubavond voor de overige Fietspromo’s.

De echte inspanning werd op Koningsdag gevraagd toen de Koningsrit naar Noordwijk werd verreden. ’s Morgens om 09.30 uur verzamelden ruim 20 Fietspromo’s zich tussen de kindermarkt op het Bloemhof om aan hun tocht van ruim 105 km door de duinen te beginnen. Het voelde in de ochtend na de nachtvorst nog koud aan, maar gelukkig hadden ze wind mee, zodat ze op tijd en opgewarmd bij het Paviljoen van Roon aan het strand in Noordwijk aankwamen voor de koffie met oranje tompouce. Terug was nog met de tegenwind nog wel een uitdaging en door een hardnekkige lekke band verliep de thuisreis iets minder vlotjes, maar gelukkig kwamen alle groepen ’s middags weer veilig in Maassluis.

Mooiste dag
Zondag j.l. was veruit de mooiste fietsdag van dit seizoen. Gelukkig had Fietspromo een mooie rit van ruim 95 km geprogrammeerd naar Dordrecht. Waarschijnlijk ingegeven door het mooie weer stonden er weer 35 Fietspromo’s aan de start voor deze toer. Deze voerde langs de Oude Maas naar Zwijndrecht om na Dordrecht via de Kiltunnel terug te keren naar Maassluis. Maar niet voordat Els’ Koffiemolen in Puttershoek was aangedaan. Na de koffiestop in de theetuin onder aan de molen, waar Fietspromo de laatste jaren vaste gast zijn, ging het met de wind in de rug langs de Rhoonse grienden snel huiswaarts. Na afloop kon er in het centrum nog gezellig worden nagepraat over een zeer intensieve fietsweek bij Fietspromo.

Elfdorpentocht
Niet dat de fietsers lang rust zullen hebben want komend weekend staat op zondag de Elfdorpentocht al weer voor de deur. Deze tocht georganiseerd door TC Stompwijk start in Maasland bij
Café ’t Wapen van Maeslant en kent drie afstanden te weten; 80, 125 of 160 km. Kortom de Fietspromo’s blijven komende week weer in beweging. Als je ook op de toerfiets ook in beweging wilt blijven en weten of Fietspromo ook iets voor jou is? Kom dan eens kijken op een van de trainingsavonden op de woensdagavond. Iedere woensdagavonden starten alle groepen om 19.00 uur vanaf de VTM kantine aan de Albert Schweitzerdreef voor een trainingsritje van zo’n 1,5 uur.

Nieuwsgierig geworden? Op onze website www.fietspromo.nl vindt je meer informatie over Fietspromo en haar programma voor de rest van 2023.