Het combi-team van Twist en Unitas'63 werd verrassend de nummer vier in de Landelijke  Jeugd Divisie C. (Foto: PR)
Het combi-team van Twist en Unitas'63 werd verrassend de nummer vier in de Landelijke Jeugd Divisie C. (Foto: PR) (Foto: )

Twist/Unitas topper in jeugddivisie

Nieuws

“Dit is een heel goede lichting”. Dat bleek een juiste inschatting van de trainers Ron Bergen en Ernst Brobbel, want hun Twist/Unitas C1 handhaafde zich probleemloos in Landelijke Jeugd Divisie.

De jongens werden achter kampioen Feyenoord en de grootmachten Aalsmeer en Volendam ‘the best of the rest’. Daarmee hield het combinatie-team van het Vlaardingse SC Twist en het Maassluise Unitas’63 de topclubs Quintus, Tachos, Hellas en het Schiedamse DWS achter zich. En verrasten hun coaches. “Eigenlijk gingen we alleen voor een bescheiden plaatsje in de middenmoot”, schetst Brobbel het doel waarop werd ingezet. “Maar gaandeweg gingen die gasten zich ontzettend goed ontwikkelen”.

Daarvoor moesten eerst wat hobbels genomen worden. Het seizoen opende namelijk met, wellicht ingecalculeerd, doch niet echt motiverend verlies tegen de latere nummer twee Volendam en kampioen Feyenoord Handbal. “Dan zag je ze denken: Oei, wat overkomt ons?” Het bleek een kwestie van wennen. “Want al snel kregen ze door wat er op dat niveau gevraagd werd en schakelden ze moeiteloos bij en over naar een hogere versnelling.” Daarna werd nog zesmaal verloren. Dat staat echter in de schaduw van de twaalf overwinningen en de 24 punten, die Twist/Unitas naar de vierde plaats navigeerden. Ernst Brobbel roemt de, zoals hij het noemt, speelgretigheid van de groep. “Ze zijn heel serieus bezig en beleven er, mede omdat het een hechte groep is, veel plezier aan.”

Omdat een aantal jongens de B-leeftijd bereikt kiezen de coaches volgend seizoen voor de B-divisie.”Het wordt een jaar van investeren en ontwikkelen. En misschien moeten we dan ook vrede hebben met een plaatsje onderin. Maar niet doen is geen optie. Als je daar niet voor kiest mis je de aansluiting met kwaliteitshandbal.”