Lezing: de verbeelde werkelijkheid, Noord Korea in woord en beeld

Op dinsdagmiddag 9 mei houdt drs. Marc Roth voor Het Vrouwennetwerk Maassluis/Maasland van 13.30 - 15.30 uur in Koningshof een lezing over Noord Korea, getiteld "De verbeelde werkelijkheid". Hij neemt ons mee naar het "meest gesloten" land ter wereld.

De plekken, plaatsen en dingen die te zien zijn maken het land trots. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en je wordt altijd begeleid door 2 gidsen en een chauffeur, maar soms zijn er echt wel mogelijkheden om buiten de gebaande paden te gaan.


Pyongyang is als hoofdstad een opvallend uithangbord van het land. In deze verbeelde werkelijkheid wordt getracht een ideale samenleving te tonen. Dat is ook te zien in de kunst, waar Socialistisch Realisme de enig toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn schatplichtig aan het regime. Bij een bezoek aan Noord Korea dringt zich voortdurend de vraag op wat waar is en wat de werkelijkheid is.

Beeldmateriaal

De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk met de eigen ervaringen van Marc Roth zelf als bezoeker van Noord Korea.

Dus mevrouw, ook als u geen lid bent van ons Vrouwennetwerk , bent u van harte welkom om op een leuke manier een keer kennis te komen maken met ons vrouwennetwerk. De lezing is gratis en de koffie of thee is voor eigen rekening.