Geert Bierling.
Geert Bierling. (Foto: PR)

Geert Bierling in de Immanuëlkerk

Op 12 mei zal de voormalige stadsorganist en-collega beiaardier van Gerard de Waardt, Geert Bierling, een harmonieus concert verzorgen op het Seiffert-orgel. Aanvang 20.00 uur.

Geert Bierling (1956), eens begeleide hij improviserend op het Seifert- orgel de zwijgende hilarische film van Buster Keaton. Ook nu staat er een uitgebreide improvisatie op het programma in de vorm van een orgelsonate, hij is een getalenteerd musicus won vele prijzen op diverse Orgelconcoursen en is een graag gehoorde gastspeler maar ook een voortreffelijk causeur. 

Loopbaan

Geert studeerde de hoofdvakken orgel, piano en clavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium en beiaard aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. Op zijn achttiende jaar werd hij vaste bespeler van het historische Bätz/Witte orgel in de Oude of Pelgrimvaderskerk te Rotterdam Delfshaven. In deze kerk voerde hij Bachs het gehele orgel-oeuvre uit. Ook werden concertreeksen gewijd aan het orgel-oeuvre van Händel, CPE Bach, Mendelssohn, Frank, Widor, Vierne, Guilmant en Reger. Naast het uitvoeren van het grote orgelrepertoire speelde hij op ‘zijn' Doelenorgel in de afgelopen jaren ruim twee honderd eigen gemaakte orgeltranscripties van barokke en symfonische orkestwerken.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:1.A. Guilmant Grand Choeur en Ré majeur Opus 18 (‘Alla Handel’) 2. Geert Bierling Miserere mei Deus Koraalfantasie over Boetepsalm 51 3. J. S. Bach Zes delige Pasticcio Suite voor orgel Largo & dolce Allegro Erbarm dich mein, o Herre Gott Siciliano Middendeel uit Sonate BWV 1031 Jesus bleibet meine Freude Koraalaria uit Cantate BWV 147 Fuga in g BWV 947 4. G. Fauré Libera Me uit het Requiem Opus 48 5. G. F. Handel Concert Opus 7 Nr. 4 Adagio Allegro Organo (ad libitum) Allegro 6. Geert Bierling Improvisatie in de vorm van een Orgelsonate Allegro Maestoso/ Adagio/ Scherzo/ Recitativo/ Finale Meer informatie: https://pknmaassluis.nl/iona/raak- betrokken/orgelcommissie-Immanuelkerk.

Entree: €10,00 -pinnen kan- inclusief koffie/thee na het concert, tot 16 jaar gratis.