Parkkade Rotterdam, kunstwerk van Frits Janse.
Parkkade Rotterdam, kunstwerk van Frits Janse. (Foto: PR)

Frits Janse in het Douanehuisje

Maritiem kunstschilder Frits Janse bemant in de maand mei het historische Douanehuisje in Maassluis. Een deel van zijn werk is te zien tijdens de expositie die vrijdag 5 mei opent.

Frits Janse was als kind al gefascineerd door de Rotterdamse Haven met al haar activiteiten, de schoonheid van de scheepvaart, de stoere verhalen van de zeesleepvaart en van de luxe line schepen tot roestige trampers.

Zelf heeft hij jaren het leven op het water mogen ervaren. De liefde voor de scheepvaart heeft hem dan ook nooit losgelaten en dat is in zijn schilderijen van zee- en havengezichten en scheepsportretten terug te vinden. In zijn werk gebruikt de maritiem kunstschilder verschillende technieken en materialen zoals olie- of acrylverf, aquarel en pentekeningen. Zijn werk is zowel door particulieren als het bedrijfsleven in binnen- een buitenland aangekocht.

Openingstijden

De expositie van Frits Janse is van vrijdag 5 mei tot en met maandag 29 mei gratis te bezoeken op alle vrijdagen en zaterdagen van 13.00 tot 17.00 uur en zondagen van 13.30 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. 


Op maandag 29 mei, tweede Pinksterdag, is de expositie geopend van 13.00 tot 17.00 uur.


Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje.


Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of douanehuisje@crmmaassluis.nl.