'iQ+ werkt!' vraagt aandacht voor hoogbegaafden op de werkvloer

Maandag aanstaande is het 1 mei; Dag van de Arbeid. Met het programma iQ+ werkt wil Stichting IQ+ aandacht vragen voor de problemen waar hoogbegaafden op de werkvloer tegenaan kunnen lopen.

Onder hoogbegaafden huist veel onbenut talent met als gevolg onbegrip, uitval, conflicten of zeer ongemotiveerd ‘aan het werk zijn’, legt Stichting IQ+ het belang van het programma uit. Met het programma wil de stichting prettig werken met hoogbegaafdheid positief onder de aandacht bij hoogbegaafde volwassenen, werkgevers en (zorg)professionals in de regio. Het programma is volgens de initiatiefnemers nodig omdat er weinig juiste kennis is en veel vooroordelen over hoogbegaafdheid leven bij (zorg)professionals, werkgevers en hoogbegaafde volwassenen zelf.

“We hebben het over 2-3% van de werkenden waarvan een deel uitzonderlijk begaafd is. Zonde als dat talent niet wordt onderkend of herkend. Kennis van het hoogbegaafdenbrein en -zijn is essentieel voor vinden en behouden van een passende werkplek. Zo verloopt de informatieverwerking in het hoogbegaafdenbrein substantieel anders. Ook de intensiteit waarmee hoogbegaafden de wereld beleven, kan zorgen voor spanningsvelden,” aldus Ella de Munnik en Claudia Raaphorst van Stichting IQ+.

Het programma iQ+ werkt! biedt toegang tot workshops, netwerkbijeenkomsten en heeft een wegwijsfunctie naar lopende initiatieven op het gebied van hoogbegaafdheid en werk. Zie voor meer informatie www.stichtingiqplus.nl/werkt.