Het onderwijs is zo ingericht dat de leerlingen zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren.
Het onderwijs is zo ingericht dat de leerlingen zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. (Foto: PR)

Inloopochtend voor geïnteresseerde leraren

Wil je echt maatwerk bieden aan elke leerling en daarbij jouw vaardigheden en talenten meer tot bloei laten komen? Kom werken in het (voortgezet) speciaal onderwijs! De Herman Broerenschool is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs en biedt onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen en ernstig meervoudig beperkte leerlingen.

Het onderwijs van de Herman Broerenschool is zo ingericht dat de leerlingen straks zo zelfstandig mogelijk in de maatschappij kunnen functioneren. Door de leerlingen veel ervaringen op te laten doen op cognitief, praktisch en sociaal-emotioneel gebied, kunnen zij zich verder ontwikkelen tot een zelfstandig individu. "Wij zijn van mening dat onze leerlingen dit alles kunnen leren door zelf actief deel te nemen: ‘Leren moet je doen!'. De leerlingen leren hun eigen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. De leerlingen worden uitgedaagd, op hun eigen niveau, door lessen en activiteiten in voor hen herkenbare situaties aan te bieden. De zelfstandigheid van de leerlingen wordt bevorderd, doordat ze om leren gaan met uitgestelde aandacht, zelf oplossingen bedenken en leren samenwerken. Hierdoor worden de kwaliteiten van de leerlingen gestimuleerd en ontwikkeld."

De Herman Broerenschool heeft momenteel diverse vacatures voor leraren en een logopedist. "Om geĂ¯nteresseerden de kans te geven om kennis te komen maken met het onderwijs dat wij bieden, wordt op dinsdag 16 mei een inloopochtend georganiseerd op onze school in Naaldwijk. Tussen 9.00 en 11.00 uur kan er na een korte introductie vrijblijvend in een aantal klassen meegekeken worden." Meer informatie kan je vinden op www.hermanbroeren.nu. Aanmelden voor deze inloopochtend kan via akramer@hermanbroeren.nu.