Door zijn overwinning steeg Pieter op de wereldranglijst.
Door zijn overwinning steeg Pieter op de wereldranglijst. (Foto: PR)

Dubbelslag voor Pieter de Lange

Algemeen

De afgelopen week werd het ITF juniors THE Hague 2023 toernooi in Den Haag gehouden. Aan dit toernooi deden 188 meisjes en jongens deel, wereldwijd in de leeftijd t/m 18 jaar.

Pieter de Lange uit Maassluis, 16 jaar oud, heeft op basis van zijn eerdere resultaten in deze toernooien die in het buitenland werden gehouden, een wereldranking van 636. Hij werd daarom als derde geplaatst en had daardoor de eerste ronde een bye. 

In het enkelspel speelde Pieter achtereenvolgens tegen spelers uit de volgende landen: Zwitserland: (6-1, 4-6, 6-2), Ierland : (6-0, 6-1), BelgiĆ«: (6-2, 6-0) en Duitsland: (6-2, 4-6, 6-3).  In de finale speelde Pieter tegen het jonge opkomende talent Hidde Schoenmakers uit Nederland. (6-2, 6-1).

Dubbel

In het dubbelspel speelde Pieter met Teun Mantel uit Nederland. Zonder setverlies in het gehele toernooi wonnen ze de finale met 6-2, 7-6. Door deze mooie resultaten is de huidige wereldranking van Pieter 538.

Door de medewerking van het Revius Lyceum te Maassluis waar Pieter in klas 5 VWO zit en zijn LOOT (Landelijk Overleg Onderwijs Topsport) status, wordt hij in staat gesteld studie en sport te combineren.