Loyd Rhijnsburger scoorde al binnen 20 seconden.
Loyd Rhijnsburger scoorde al binnen 20 seconden. (Foto: MVV 27)

MVV 27 speelt gelijk bij SC Monster

MVV 27-hoofdtrainer Marcel van Wieren had voorafgaande aan het duel bij SC Monster een waslijst aan geblesseerden en moest zijn opstelling flink wijzigen.

Vanaf de eerste minuut wilde men zich niet over zich heen laten lopen tegen de koploper en met een flinke hoeveelheid mannelijk voetbal werd de thuisploeg op de huid gezeten. SC Monster paste zich echter moeiteloos aan en zo ontstond een ‘scherpe’ wedstrijd van beide kanten. MVV 27 liet vandaag zien dat het kan afrekenen met het bescheiden-jongens-imago. Scheidsrechter Moen Parmessar moest zo’n zeven keer een geel kartonnetje voorhouden, waarbij MVV 27-middenvelder Jesper Baak er zelfs twee ontving.

Graaiend
Zo maak je als trainersstaf plannen om een wedstrijd te beginnen en zo sta je binnen twintig seconden op 0-1. Over de linkerzijde kreeg Loyd Rhijnsburger de bal in de loop mee en hij draaide de bal fraai naar de rechterhoek achter de vergeefs graaiende doelman Willem-Jan Broch. MVV 27 kon vervolgens de Monsterse aanvalsdrift redelijk gemakkelijk pareren en zocht zo nu en dan het ‘randje’. Na ‘n kwartier was de stand weer in evenwicht. Over de rechterkant mocht Thyme van der Arend oprukken en zijn voorgeven op Jordi van Maanen betekende de 1-1. SC Monster zag na ’n goed half uur een doelpunt van Ruben de Groot geannuleerd worden wegens buitenspel.

Defensie
Na de thee was het spelbeeld niet veel anders. De thuisploeg zocht doelpunten en MVV 27 wist niet hoe snel men de bal uit de eigen defensie weg moest werken. De defensie had het er maar druk mee. In de 48e minuut kopte Jesse Groenewegen namens de thuisploeg de bal op de lat uit een corner van Bas den Brabander. MVV 27 kwam meermaals goed weg. Zo knalde Jordi van Maanen hard en net naast. De spits van SC Monster zou net voor het verstrijken van de tijd ook nog eens de lat raken. Tussendoor trok Jesper Baak zijn tegenstander, Thyme van der Arend, onderuit en kon met zijn tweede gele kaart voortijdig gaan douchen. MVV 27 kon zich toch ook nog enkele keren voor het vijandige doel laten zien. Voor zijn uitsluiting was het Jesper Baak die een schot loste wat de keeper van SC Monster met moeite kon keren en daarna kopte Bouke Schippers de bal uit een corner van Loyd Rhijnsburger rakelings voorlangs.

Na de vele extra minuten en dito verzoeken vanaf de Maaslandse bank blies de scheidsrechter af en was MVV 27 toch weer een punt rijker. Verder was er vandaag aan Maaslandse kant ook nog geel voor Cor Verboon en Wijnand van der Schee.