Gratis cursusaanbod voor mantelzorgers

1 op de 3 mensen is mantelzorger in Nederland. “Je doet het gewoon” horen wij mensen vaak zeggen. Maar ‘gewoon’ is het zeker niet. Minters Mantelzorg biedt advies en ondersteuning aan mantelzorgers, waaronder ook door middel van een ( gratis) cursusaanbod.

21 maart start de cursus ´Gezondheid in Balans´. In deze cursus gaan we ons bezig houden met de (wissel)werking van lichaam en geest. In vier middagen van 2,5 uur gaan we theorie afwisselen met diverse (lichamelijke) oefeningen. U kunt ervaren wat prettig en belangrijk voor u is zodat u dit ook kunt toepassen in het dagelijks leven. Ook start eind maart de cursus `Rots en water´( een weerbaarheidstraining). Heb je weleens dat je twijfelt of je ergens goed aan doet? Of heb je het idee dat je vaker je grenzen mag aangeven? Dan kan deze training ‘Rots en Water’ aansluiten bij uw behoeften. Er zijn nog plekken vrij en deelname is gratis.

Naast cursussen organiseert Minters Mantelzorg iedere eerste donderdag van de maand het mantelzorgcafé in theater Koningshof. Een plek waar je andere mantelzorgers kan ontmoeten met iedere maand een ander thema. Regelmatig komen er gastsprekers vertellen over een thema. Er is ruimte voor ontmoeting, gesprekken en vragen. Vanaf 10:00 uur staat de koffie klaar.

Als u mantelzorger bent, dan kunt u zich kosteloos registreren bij ons en houden we u op de hoogte van bijeenkomsten en cursussen. Kijk eens op onze website www.mintersmantelzorg.nl. Voor meer informatie en/of aanmelden voor een cursus kunt u bellen met 010-4351022 en vragen naar Ymke Goedhart of mailen naar info@mintersmantelzorg.nl.