Afbeelding
(Foto: )

Maria de Fatima in Theater Koningshof

Fado diva Maria de Fátima maakt met ‘Met Ziel en Zang’ haar meest persoonlijke programma.

De gevierde zangeres vertolkt met haar vaste begeleidingsband naast nieuw eigen werk en bewerkingen van nummers die haar na aan het hart liggen uiteraard ook de traditionele fado stukken. Maria is en blijft tenslotte de ‘meest waardige erfgename van Amália Rodrigues’, aldus de Volkskrant. De voorstelling staat tot mei 2023 in theaters door heel Nederland, op zondag 19 maart speelt ze Theater Koningshof in Maassluis (aanvang 15.00). Op het podium wordt Maria de Fátima bijgestaan door Daniel Raposo op Portugese gitaar, Hans van Gelderen op klassieke gitaar en Felix Hildenbrand op akoestische bas.


Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk ‘Boavista' in Lissabon, won als 12-jarig meisje de meest prestigieuze fado competitie ‘Grande noite do Fado'. Als een van Portugals vooraanstaande fadozangeressen deelde ze het podium met legendarische artiesten als Amália Rodrigues, Fernando Mauricio en Tony de Matos. Op haar 21e verhuisde ze naar Nederland en groeide uit tot een bekende fadista. Als waardering voor haar verdienste voor de Portugese cultuur in het buitenland, werd ze door de Portugese president opgenomen in de ‘Orde van Infante D. Henrique'. In Nederland heeft ze een vaste fanbase opgebouwd met haar repertoire van eigen geschreven fado nummers, traditionele fado klassiekers in de 'fado canção' stijl van Amália Rodrigues en Dulce Pontes maar ze geeft ook een eigen fado-interpretatie aan nummers van onder meer Jacques Brel, Diana Ross en Ramses Shaffy.



________________________________________________________________________

Publiciteitsfoto: Arjen Went.

Voor meer informatie, beeld-/geluidsmateriaal of een interviewafspraak met Maria de Fatima, contact Monique Ophorst, monique@multimomedia.nl, 06-20425750.


Monique Ophorst | Multimo Media t 06 20425750 e monique@multimomedia.nl i www.multimomedia.nl

Disclaimer
De informatie in dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en heeft daarmee de status vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van een van de bedrijven (Rodi Media B.V., Rodi Rotatiedruk B.V. en Rodi Verspreiding B.V.) binnen de Rodi Holding B.V.. Rodi Holding B.V. wijst iedere aansprakelijkheid af voor schade ten gevolge van een onjuiste, onvolledige en ontijdige verzending en ontvangst van de inhoud van deze e-mail. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele virussen. U wordt verzocht bij onjuiste adressering de afzender direct te informeren en het bericht te vernietigen. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van het e-mailbericht contact met de afzender op te nemen. Indien u niet akkoord gaat met bovengenoemde voorwaarden dient u deze e-mail direct te retourneren aan verzender, o.v.v. "niet akkoord disclaimer" en dient deze e-mail als niet verzonden te worden beschouwd. Bij gebruik van de inhoud van deze e-mail aanvaardt u de disclaimer.