Lars van Gastel wil zich als lid van de MSR graag inzetten voor een goed sportklimaat in Maassluis.
Lars van Gastel wil zich als lid van de MSR graag inzetten voor een goed sportklimaat in Maassluis. (Foto: CW)

Waarom Lars van Gastel lid werd van de Sportraad

Gemotiveerd, gedreven en ambitieus, zo zou je hem het beste kunnen typeren. Naast dat hij het gewoon leuk vindt om te sporten, krijgt Lars van Gastel er ook energie door. Vooral teamsporten hebben hem altijd aangesproken om te beoefenen.

Chrit Wilshaus

“Je leert er ook allerlei slimmigheidjes.” Iets wat hem waarschijnlijk ook goed van pas zal komen bij de MSR (Maassluise Sport- en Recreatieraad) waar hij sinds enige tijd lid van is. Lars rondde in 2021 zijn studie HBO-Sport af en is sindsdien in Delft werkzaam als verenigingsondersteuner. 

Volgens eigen zeggen komt hij uit een sportief gezin. “Mijn ouders korfbalden en mijn broer en ik voetbalden en tennisten. Van jongs af aan heb ik mogen ervaren wat sport met je kan doen. Bijvoorbeeld voor je gezondheid maar ook hoe het van invloed is op je sociale ontwikkeling. Verder is het goed voor je zelfvertrouwen, heb ik zelf ervaren.” Vooral het sociale aspect van sporten heeft Lars altijd aangesproken, vertelt hij. “Dan heb je de mogelijkheid om mensen te ontmoeten. Maar ook om plezier met elkaar te delen.”

Procedure

Hoe kwam Lars op het idee lid te worden van de MSR? “Mijn vader (Hans van Gastel, red.) zit met een onderbreking van acht jaar dat hij niet actief was, al ruim 20 jaar in de gemeenteraad voor de VVD. En zo lang als ik me kan herinneren, praten we met elkaar over wat er zich in Maassluis en in de regio afspeelt. Daardoor ben ik gaan nadenken over wat ik voor Maasssluis zou kunnen gaan doen. Zo kwam ik bij de sportraad uit.” 

Lars werd op 1 december vorig jaar benoemd als lid van de MSR. Daar ging een procedure aan vooraf. In gezamenlijk overleg is besloten dat Lars MSR-voorzitter Huib Blokland aflost bij de stuurgroep Sportakkoord. “Die stuurgroep beoordeelt budgetaanvragen, zodat mensen sportieve activiteiten op kunnen zetten”, verduidelijkt Lars.

Zo goed mogelijk

"Als MSR willen we dat iedereen kan sporten in Maassluis. Daarnaast willen we de sportverenigingen zo goed mogelijk vertegenwoordigen richting college en politiek. Maar ook mensen die nog niet sporten ervan proberen te overtuigen dat sporten en bewegen, zoals wandelen, in het algemeen gewoon leuk is; iedereen zou dat moeten kunnen ervaren. We proberen dat te doen door het sportlandschap zo goed mogelijk in te richten. Vaak is het al voldoende voor mensen als ze weten welk aanbod er is. En een sport moet natuurlijk ook bij je passen.”


(Lees meer op
www.rodi.nl/maassluis).