Ahmed Almosa gaat de brand bij de Karperhoeve aan zijn hart. Op de foto staat hij  in het midden met links van hem Ineke van Waalwijk- Van Doorn (plus boerderijhond), Peter Lingsveld en Inez van Waalwijk.
Ahmed Almosa gaat de brand bij de Karperhoeve aan zijn hart. Op de foto staat hij in het midden met links van hem Ineke van Waalwijk- Van Doorn (plus boerderijhond), Peter Lingsveld en Inez van Waalwijk. (Foto: CW)

Ahmed voelt zich verdrietig over brand Karperhoeve

Ahmed Almosa kan eigenlijk nog steeds niet geloven wat er is gebeurd en voelt zich erg verdrietig; de brand vorige week bij de Karperhoeve heeft hem erg aangegrepen, zo vertelt hij.

Chrit Wilshaus

Ahmed, bewoner van de noodopvang aan boord van de Lady Anne, komt graag op de boerderij waar hij al lange tijd vrijwilligerswerk doet; bij de dieren en de mensen van de hoeve voelt hij zich erg op zijn gemak. En dat is wederzijds want ze zien hem daar graag komen. Dat hij niets kon doen tegen de brand maakt dat Ahmed zich hulpeloos voelt, vertelt hij via tolk Rani Hamad. Van hem hoorde hij dat er brand was geweest.

Kortsluiting

Ineke van Waalwijk-Van Doorn van de Karperhoeve vertelde afgelopen maandagmiddag dat onderzoek door de brandweer heeft uitgewezen dat de brand waarschijnlijk is veroorzaakt door kortsluiting in een auto. Helemaal met zekerheid is dat echter niet te zeggen, voegt ze daaraan toe. De verzekering is inmiddels langs geweest om de schade op te nemen. Na het tekenen van de verzekeringspapieren kan begonnen worden met de opruimwerkzaamheden. 

'geldverliezen is beter dan mensenlevens.'

Zoals vorige week in deze krant vermeldt, overleefden 30 schapen en twintig lammeren de brand niet maar konden alle paarden plus het veulen gelukkig wel worden gered. Een paar paarden staan voorlopig bij de buren.

Medelijden

Voor Ahmed blijft het ondertussen moeilijk om te accepteren wat er is gebeurd. Desgevraagd laat hij weten zich er erg verdrietig over te voelen en medelijden te hebben met de mensen van de boerderij. Maar, zo zegt hij, "geldverliezen is beter dan mensenlevens.” Nadat Ahmed vorig jaar een weekje in het ziekenhuis had gelegen, was een van de eerste dingen die hij daarna weer wilde doen naar de Karperhoeve gaan. Voor zijn ziekenhuisopname kwam hij daar bijna iedere dag. Afgelopen dinsdagmiddag gaan we langs om onder andere een foto te maken; als het aan Ahmed had gelegen was hij het liefst gelijk begonnen met puinruimen; zijn handen jeukten al.