Ook de kleinkinderen kunnen meedoen met de lighthockeytraining.
Ook de kleinkinderen kunnen meedoen met de lighthockeytraining. (Foto: Evergreen)

Evergreen op de Doe-Mee-Markt Maassluis

Sport

Evergreen Lighthockey deed mee aan de Doe-Mee-Markt, welke maandag 1 mei jl. in en om Koningshof in Maassluis werd gehouden. Organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn konden zich presenteren op die markt. 

Lighthockey is aantrekkelijk vooral voor 50-plussers, omdat verstandig “bewegen” veel aandacht krijgt; bovendien wordt er, in plaats van de standaard harde hockeybal een wat grotere met lucht gevulde bal gebruikt, waardoor blessures worden voorkomen. 

Het ging nog bijna mis, omdat de organisator van deze Lighthockey activiteiten, Koos Ouwerkerk, in het ziekenhuis was beland. Maar lighthockeyers zijn niet voor één gat te vangen; Lianne de Jong en Jacques Oostdijk zorgden er voor dat alle benodigde spullen ter plaatse kwamen, op het grasveld achter Koningshof. Er werd een oefenveldje uitgezet en een informatie-kraam ingericht en daarna was het wachten op publiek. 

Bij de Lighthockey standaard trainingen op de dinsdagochtenden, gebeurt het regelmatig dat de opa’s en oma’s binnen de lighthockeygroep hun kleinkinderen meenemen, als die bijvoorbeeld vakantie hebben. Ze doen dan gewoon mee met de training hetgeen door iedereen als heel leuk wordt ervaren (zie foto). Op de Doe-Mee-Markt gebeurde eigenlijk hetzelfde; kinderen die vrij hadden van school kwamen met hun opa’s en/of oma’s kijken wat er te doen was. Zowel de kinderen als de opa’s en oma’s vonden het leuk om een balletje te slaan en wat trucjes te leren met stick en bal. Gelukkig kwamen bijna alle lighthockeyers in de loop van de dag langs, om daar een handje bij te helpen. Zo werd het, na wat regenbuien in de ochtend, toch nog een heel gezellige middag, waarbij de zon zich op aangename wijze liet zien. De kinderen en ouderen amuseerden zich uitstekend, bijgestaan door de aanwezige lighthockeyers, die advies gaven en een balletje mee sloegen.