Leden van de Adviesraad Samenlevingszaken waren aanwezig op de Doe-Mee-Markt.
Leden van de Adviesraad Samenlevingszaken waren aanwezig op de Doe-Mee-Markt. (Foto: PR)

Meedenken over plannen van gemeente

Nieuws

‘Laat je licht schijnen over het beleid van de gemeente!’ Met deze slogan stonden leden van de Adviesraad Samenlevingszaken op de Doe-Mee-Markt op 1 mei in Koningshof. 

Tijdens deze markt presenteerden meer dan 50 organisaties uit Maassluis zich aan de inwoners. Geïnteresseerden in het werk van de Adviesraad kregen een sleutelhanger mee met een lampje erin.

De Adviesraad bestaat uit betrokken inwoners die een steentje willen bijdragen aan Maassluis. Dat doen ze door mee te denken over plannen die de gemeente maakt op gebied van welzijn en sociale zaken. Bijvoorbeeld over onderwerpen als Mantelzorg, Vrijwilligerswerk, Armoede en Schulden, Jeugdbeleid en Ouderenbeleid.

Leden van de Adviesraad brengen hierover gevraagd en ongevraagd advies uit aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Deelname aan de Adviesraad Samenlevingszaken is een leuke manier om Maassluis beter te leren kennen. En ook van een andere kant. Bijvoorbeeld door werkbezoeken te brengen aan organisaties in de stad. Adviesraadleden kunnen gratis deelnemen aan cursussen en workshops en ontvangen een vergoeding per vergadering.

Meer weten? Kijk dan op www.adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl.