Het voedselbos levert bovendien een flinke bijdrage aan de diversiteit van flora en fauna,.
Het voedselbos levert bovendien een flinke bijdrage aan de diversiteit van flora en fauna,. (Foto: PR)

Informatieavond Voedselbos Maasland

De aanleg van een voedselbos in Maasland is goed op gang gekomen. Na een bescheiden start van de aanplant in voorjaar 2022 zijn de afgelopen maanden flink wat bomen en struiken de grond in gegaan. 

Met dank aan het natte voorjaar zijn die goed aangeslagen. Ook het graven van waterpartijen en sloten en het aanleggen van paden en vlonders is grotendeels klaar.

Een goed moment om met de vele vrijwilligers en andere belangstellende te praten over de resultaten en de geplande activiteiten. Want er is naast het gebruikelijke onderhoud nog genoeg te doen. Het ontwerp voor een gebouw(tje) in het voedselbos is klaar, de vergunningprocedure kan binnenkort starten, de komende maanden wordt een bijenburcht aangelegd en met veel belangstelling wordt gekeken naar de ontwikkeling van de paddenstoelen kwekerij in het bos.

Het belangrijkste doel van het voedselbos is laten zien (en proeven) dat voedsel ook op een natuurlijke manier geproduceerd kan worden. Het voedselbos levert bovendien een flinke bijdrage aan de diversiteit van flora en fauna, het biedt leuk werk in het groen aan vrijwilligers en, ook al is het niet heel groot, veel wandelaars hebben het bos al ontdekt om een rondje te lopen.

Informatieavond

Iedereen is welkom op de informatieavond die gehouden wordt op woensdag 17 mei, aanvang 20.00 uur in het clubgebouw van de korfbalvereniging ODO, Baanderheer 20.

Kijk voor meer informatie op www.voedselbosmaasland.nl.