Het Boelhuis gaat met zijn tijd mee en biedt nu naast brocante, ook andere dingen.
Het Boelhuis gaat met zijn tijd mee en biedt nu naast brocante, ook andere dingen. (Foto: PR)

Leuke dingen te koop op het Boelhuis

Op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei houdt de Lions Club Maasland voor de 37e keer dorpsveiling het Boelhuis. Er zijn hele leuke dingen te koop. De opbrengst gaat naar Bed en Zorg Singelhof. Op Hemelvaartsdag wordt op het Pynasplein in Maasland van alles verkocht bij opbod.

In het verleden was dat veelal antiek. Het Boelhuis gaat met zijn tijd mee en biedt nu naast brocante, ook andere dingen. Bijvoorbeeld een taart geschonken door de lokale bakker, bijzondere groenten en fruit van de groenteboer en voor de kinderen gesigneerde boeken en knuffelbeest van Rutger en Thomas, bekend van internet. Rutger is geboren en getogen in Maasland. Het aantal te verkopen objecten is kleiner, de kwaliteit is hoger en gevarieerder dan voorheen.

Naast de veiling is een leuke kleine markt met streekproducten en plantjes. Voor elk wat wils dus.

In het Maaslandse woon- zorgcentrum De Singelhof is een appartement vrijgemaakt voor Bed en Zorg. Daar kunnen mensen terecht die tijdelijk meer zorg nodig hebben dan ze thuis kunnen krijgen. Daarnaast kan deze plek ook dienen als hospice. Familie kan blijven logeren. Het appartement moet worden ingericht. De opbrengst van de veiling gaat naar dit mooie doel.

Op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei vanaf 10.00 uur staat alles klaar ter bezichtiging. Om 12.00 uur start de veiling onder leiding van veilingmeesters Stefan Stolk. Tegen zon en regen is het Pynasplein overdekt. Wie alvast een kijkje wil nemen wat er zoal te koop is, kan kijken op www.boelhuis.nl. Het evenement komt mede tot stand door de steun van vele sponsors.