Maassluis, mijn thuis, aan de Waterweg…

Nog even en het is weer Koningsdag. Er zal weer worden gevlagd: rood, wit, blauw met de oranje wimpel!

Mijn Thuis..


Vorige week was ik op een gezellige bijeenkomst waar dit thema centraal stond. Aan de hand van geïllustreerde kaartjes kon je aangeven wat voor jou “thuis” betekent. De antwoorden waren heel verschillend en heel verrassend : van een rustgevende wandeltocht tot heerlijk lui in je bed ontspannen. Van het bezig zijn met kinderen tot je uitleven in creativiteit. Het begrip “thuis” blijkt gelukkig voor alle deelnemers onlosmakelijk verbonden met een fijn gevoel, met een gevoel van “op je plek te zijn als mens “. 


Dagen lang bleef het thema in mijn hoofd. In ons vrolijke Lied van Maassluis, is het water en alles wat daarbij hoort , de verbindende factor om ons hier thuis te voelen. Zou een dergelijk gevoel ook iets te maken kunnen hebben met de enorme verkiezingswinst van BBB?

Net zoiets als: “denk het water weg en Maassluis is nergens!”

Henk Sterkenburg


Herdenking met een rouwrandje

Op 18 maart 2023 was het 80 jaar geleden dat het bombardement in Maassluis heeft plaatsgevonden. Gemeente Maassluis nodigde iedere Maasluizer uit om aanwezig te zijn. Wij als familie gaan elk jaar om dat mijn man zijn oudste broer is omgekomen. Dit jaar was het speciaal met een stads, wandeling muziek in de kerk en ook een heel mooi In Memoriam van de heer Smoor. Ook onze stadsdichter heeft een mooi gedicht voorgedragen. Na de Last post gingen we langs de gedenkstenen ,nou dat was droevig. De namen waren niet te lezen van het vuil .Dat is heel slordig van de organisatie

S M Gerdes -Degeling