”Dominique is door zinloos geweld uit het leven gerukt."
”Dominique is door zinloos geweld uit het leven gerukt." (Foto: ©112Maasmedia | privé)

Dominique werd doodgeslagen in bijzijn van zoon

Familie, vrienden, kennissen en buurtbewoners zijn geschokt na de dood van de 42-jarige Dominique die zaterdag rond 02:30 uur door zinloos geweld om het leven kwam op de Fenacoliuslaan in Maassluis. Dominique werd in bijzijn van zijn 14-jarige zoon doodgeslagen.

Vrijdagavond had Dominique squashwedstrijden, zijn 14-jarige zoon was hier ook bij aanwezig. ”De wedstrijden had hij met zijn team gewonnen, op dat moment was het echt nog een mooie avond”, vertelt Arjan Rijkers, eigenaar van Topsquash, aan 112Maasmedia. ”Na de overwinning werd er nog een drankje gedaan aan de bar. Ergens rond een uur of twee ging iedereen richting huis”, vervolgt Arjan. Op de Fenacoliuslaan in Maassluis loopt Dominique met zijn 14-jarige zoon voorbij een woning, bij de woning stond het licht aan en kon je naar binnen kijken. De zoon van Dominique laat weten dat Dominique voor de grap op het raam klopte. Vervolgens kwam er een boze vrouw uit het huis en kort daarna kwam er ook een man naar buiten gelopen. De man was agressief richting Dominique. Dominique liet zijn zoon meteen weten dat hij door moest lopen richting huis. Volgens de zoon wilde Dominique hem hiermee beschermen tegen de man, die duidelijk agressief was. Toen volgde de fatale klap. De zoon van Dominique was inmiddels al een paar meter verder, maar zag zijn vader wel naar achter vallen. En met zijn hoofd op de stoep terecht komen.

Hulp

Op dat moment waren er verschillende personen in de straat, die te hulp schoten. De moeder van de jongen vertelt aan 112Maasmedia dat verschillende mensen zich direct hebben ontfermd over hun zoon, die getuige was geweest van een verschrikkelijk incident. Bij aankomst van de politie werd er direct gereanimeerd. De man die de fatale klap had uitgedeeld, stond op dat moment nog verderop in de straat. Getuigen zagen dat hij is gevlucht met zijn auto. Dominique werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed aan zijn verwondingen. Diverse organen van Dominique werden afgestaan voor orgaandonatie. ”Hij heeft met orgaandonatie 5 mensen gered”, vertelt Arjan, die Dominique al bijna 30 jaar kent.

Zinloos geweld

”Dominique is door zinloos geweld uit het leven gerukt, wij gaan hem zo enorm missen”, vertelt Arjan. Ook benadrukt zijn zoon dat zijn vader zelf niet heeft geslagen en de klap uit het niets kwam. Buurtbewoners zijn geschokt door het incident. ”Het is echt bizar dat een man door dit geweld uit het leven wordt gerukt. Al helemaal in bijzijn van zijn zoon, daar word ik zo naar van. Ik heb er die nacht slecht van geslapen”, vertelt een buurtbewoner aan 112Maasmedia.

Squash

Dominique was een bekend gezicht bij Topsquash in Maassluis. ”Iedereen is er echt kapot van, we steunen elkaar goed”, vertelt Arjan aan 112Maasmedia. Ondertussen komen er opnieuw twee leden van de Squashclub aan, die de zoon van Dominique, die op dat moment ook aanwezig is, een knuffel geven en een hart onder de riem te steken. ”Maatje, wij zijn er voor je”, zegt één van hen.

Aanhouding

Een 26-jarige man die woonachtig is in Geldrop, is zondag aangehouden. Hij heeft zichzelf gemeld op een politiebureau in Eindhoven. Over de man is nog weinig bekend. Betrokkenen melden aan 112Maasmedia dat het gaat om een man met een niet-Nederlandse nationaliteit. De man wordt verhoord door rechercheurs. De politie laat weten dat de aangehouden man nog vast zit. Woensdag wordt hij voorgeleid bij de rechter commissaris.
Bron:
Jay Koek/112Maasmedia



--