Alle deelnemers van het 26e bedrijvenvolleybaltoernooi.
Alle deelnemers van het 26e bedrijvenvolleybaltoernooi. (Foto: MVC)

Geslaagd Lely Bedrijvenvolleybaltoernooi

Sport

Afgelopen vrijdag werd in de Olympiahal het voor de 26e keer het bedrijven volleybaltoernooi van volleybalvereniging MVC gehouden. Veel bedrijven uit Maassluis hadden ingeschreven voor dit toernooi en er ontspon zich een sportieve strijd in de sporthal. In totaal waren er 16 teams actief, dat waren er twee meer dan vorig jaar.

De wedstrijden werden gespeeld in poules voor gevorderden en beginners. De strijd bij de gevorderden was heel spannend. Los Porteros, de winnaar van vorig jaar, moest genoegen nemen met een derde plaats. In een spannende finale wist Grandcafé De Waker te winnen van Cowabunga, één van de vijf deelnemende teams van toernooisponsor Lely.

Bij de beginners werd nieuwkomer Twinns derde. De finale werd gespeeld tussen Maassluis 2 en Super Smash, Mikken en Knallen (ook van Lely). Maassluis 2 had het beste voor het laatst bewaard en de gemeenteambtenaren en raadsleden namen snel een voorsprong die niet meer werd afgestaan. 

Wat opvallend was dat veel wedstrijden pas in de laatste tellen van de speeltijd werden beslist. Tegenstanders waren gelijkwaardig en de strijd was sportief. Tijdens de avond waren enkele kleine blessures en gelukkig was daar het Rode Kruis voor aanwezig. De vrijwilligers van MVC zorgden voor een goed verloop van de wedstrijden. Hierbij geholpen door de teams die altijd weer snel klaar stonden voor de volgende wedstrijden.

De prijsuitreiking werd verricht door de wethouder van sport Denise Mulder en daarna was het nog erg gezellig bij de Ollies, waar Frank zorgde voor lekkere kippenpootjes. Zoals inmiddels traditie is geworden bleef de wisselbeker in het feestgedruis niet ongeschonden.

Al met al een succesvolle avond die volgend jaar zeker weer wordt herhaald.