De dames uit Maassluis hebben zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap.
De dames uit Maassluis hebben zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap. (Foto: Green Eagels)

Dames 3X3 naar Nationaal Kampioenschap

De Dames 3X3 van MBV Green Eagles hebben zich afgelopen zondag geplaatst voor het Nederlands kampioenschap wat op 27 augustus gehouden wordt in Amsterdam. In de Bijlmer strijden ze dan voor de nationale titel. Op deze manier wordt hun eerste jaar in het 3X3 basketbal mooi afgesloten.

Afgelopen zondag kwam er een einde aan een seizoen van toernooien waar diverse keren of de tweede plaats gehaald werd gehaald, maar ook enkele keren werd de winst gepakt van een toernooidag. Deze zondag in Almere stonden de Eagles ook in de finale, en ondanks dat deze verloren ging, werden ze wel de overall winnaar van hun klasse. Dus op naar Amsterdam, een mooi einde van hun 1e jaar 3X3 basketball. Iets wat ook volgend jaar door gaat, en waar mogelijk gaat uitbreiden.