M.S.V.'71 verloor afgelopen weekend van De Egelantierboys.
M.S.V.'71 verloor afgelopen weekend van De Egelantierboys. (Foto: M.S.V.'71)

M.S.V.’71 verliest van de Egelantier Boys

Sport

M.S.V.’71 heeft de theoretische kans op het bereiken van de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse afgelopen zaterdag in eigen huis nog een stuk moeilijker gemaakt. Laagvlieger De Egelantierboys bleek een te groot obstakel. Na een 1-1 ruststand gingen de Rotterdammers er uiteindelijk met de winst (1-2) vandoor.

Beide ploegen hadden belang bij een overwinning. De bezoekers hadden de drie punten heel hard nodig voor lijfsbehoud in de 4e klasse. En thuisploeg M.S.V.’71 had nog kans op het behalen van de 3e periodetitel.

M.S.V.’71 kwam deze middag het best uit de startblokken. Nadat een kopdoelpunt van Jasper van Veen vanwege buitenspel was afgekeurd, kwamen de gastheren na een goed kwartier alsnog op voorsprong. Via Ricardo de Jager en Jasper van Veen kwam de bal bij Christian van der Pol. Die nam hem via een geweldige beweging mee en scoorde fantastisch met zijn linkerbeen. (1-0).

Langzamerhand zakte het niveau van de thuisploeg en konden de bezoekers wat meer in de wedstrijd komen. Vladan Bratic zette met een prima steekbal zijn spits Sezgin Atalan alleen voor Marnix Louter. Maar de M.S.V.’71 doelman klaarde de klus naar behoren. Het was de eerste waarschuwing die M.S.V.’71 deze middag kreeg. Het maakte weinig indruk op de gastheren. Want Rogier Pon en Arno van Zweden probeerden met afstandsschoten de voorsprong te verdubbelen.

Dat lukte niet en 10 minuten voor de pauze kwamen de Egelantierboys op gelijke hoogte. De absolute uitblinker Ahmed Akkoc wist de bal tussen veel M.S.V.’71 spelers toch nog voor te krijgen. Marnix Louter wist de inzet nog wel te pareren, maar in de rebound schoot Sezgin Atalan alsnog raak. (1-1).

Ondanks deze tegenvaller had M.S.V.’71 nog met een voorsprong kunnen gaan rusten. Maar het afstandsschot van Dennis Veldkamp was net niet zuiver genoeg en de fraaie combinatie tussen Christian van der Pol en Jack van der Vlugt strandde op doelman Samir Sulaiman.

Na de pauze bakte M.S.V.’71 er helemaal niets meer van. Het geloof in een goed resultaat met uitzicht op een periodetitel was heel ver te zoeken. De gasten uit Rotterdam begonnen steeds meer te geloven in een goed resultaat. De bezoekers gingen ook steeds beter voetballen en de thuisploeg kwam overal te laat en grossierde in overtredingen. Uiteindelijk werd het door een doelpunt van de ingevallen spits Armin Causevic 1-2.

Door deze nederlaag zit het seizoen er voor M.S.V.’71 zo goed als zeker op. Alleen als kampioen Overmaas zijn laatste twee wedstrijden verliest en M.S.V.’71 wint van Hermes DVS en Maasdijk dan pakt de equipe van van Loenen alsnog de derde periode. Maar die kans is uiterst klein. De Egelantier Boys deden goede zaken in Maassluis. Door de winst op M.S.V.’71 en het verlies van concurrent VOB tegen Hermes DVS stijgen de Rotterdammers een plekje en zijn van de rechtstreekse degradatieplek 12 af.