Schrijfworkshop met Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer schrijft kort en bondig over geschiedenis en spanning ineen. Van zijn thrillerboeken zijn wereldwijd duizenden exemplaren verkocht. Hij wil niet alleen een spannend verhaal vertellen dat mensen vermaakt, maar hij wil dat ze er ook iets van kunnen opsteken. Vrijdag 16 juni geeft Windmeijer een schrijfworkshop van 19.30 tot 22.00 uur in Bibliotheek Maassluis, Uiverlaan 18.

”Wat je sowieso uit je systeem moet verbannen is dat je geïnspireerd moet zijn om te kunnen schrijven”, zo stelt Windmeijer. "Inspiratie wordt echt zwaar overschat. Je moet gewoon gaan zitten en schrijven. Er komt áltijd wel iets. Ik geef ook schrijfcursussen en dan geef ik veel kleine opdrachten. Ik heb echt nog nóóit meegemaakt dat iemand na tien minuten zei: ‘ik heb niks, want ik kon niks verzinnen’. Mensen zien dan juist dat je áltijd wel iets kunt verzinnen, als je er maar voor zit."

Aanmelden

Jeroen pakt zijn workshops serieus aan, het aantal deelnemers is dan ook beperkt. Deelname is 4,50 euro en dit is inclusief koffie en thee. Kaarten zijn te reserveren op www.debibliotheekdeplataan.nl of bij één van de bibliotheekvestigingen. Deze schrijfworkshop is alleen voor inwoners van Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen. Minimumleeftijd is 16 jaar.