(Foto: Ton Linschoten)

Selectie CKC Maassluis pakt volle buit

Afgelopen weekend werden de korfballers van CKC Maassluis getrakteerd op een mooie lentedag. En dat hadden ze blijkbaar even nodig, want onder een stralend zonnetje werden 4 belangrijke punten tegen HKV/Ons Eibernest binnengesleept.

Henne Bloem opende met twee mooie afstandschoten de score, gevolgd door de 3-0 van Osayande Iyawe. Daarna vond HKV/Ons Eibernest met twee doelpunten de aansluiting en kreeg het publiek een gelijk opgaande eerste helft te zien. Die werd met een 10-9 voorsprong voor Maassluis afgesloten.

Robbertje

Nadat kort na rust de 10-10 door HKV/Ons Eibernest gemaakt was, vocht Jari Sonneveld een robbertje doelpunten maken uit met zijn tegenstander. Eerst scoorde Jari tweemaal van afstand, daarna zijn tegenstander tweemaal, wat weer door Jari met twee treffers werd beantwoord. Gevolg: een 14-12 voorsprong voor Maassluis. De wedstrijd bleef gelijk opgaan tot 16-15, maar Maassluis zou aan het langste eind trekken. Esther Fortuin liet de 17-15 aantekenen en de wedstrijd eindigde zoals die begon met twee mooie afstandschoten van Henne Bloem. De wedstrijd eindigde in 19-15.

Maassluis 2

Ook Maassluis 2 was zeer goed op dreef. Na een gelijk opgaand eerste kwartier, liep de ploeg uit naar een 10-6 voorsprong. En vanaf dat moment gingen alle remmen los. Links en rechts vlogen de doelpunten van een zeer zuiver schietend Maassluis je om de oren. HKV/Ons Eibernest stond erbij en keek ernaar. De teller stopte pas bij een eclatante 26-12. Tenslotte boekte ook Maassluis A1 in een zeer spannende wedstrijd een knappe overwinning op KCR A1: 14-13.