De sponsorloop werd op vrijdag 12 mei gehouden.
De sponsorloop werd op vrijdag 12 mei gehouden. (Foto: Aloysiusschool)

Aloysiusschool loopt voor Jarige Job

De Aloysiusschool in Maasland steunt al een aantal jaar Stichting Jarige Job. De ouderraad kwam op het idee om met een sponsorloop iets extra’s te doen voor kinderen die weinig hebben om hun verjaardag te kunnen vieren 

De meeste kinderen in Nederland worden flink verwend op hun verjaardag, maar een sterk groeiend aantal kinderen heeft het niet zo goed en dan is een verjaardagsdoos van Stichting Jarige Job een geweldig cadeau.

De sponsorloop van vrijdag 12 mei ging van start met de kleuters. Vol enthousiasme, flink aangemoedigd door leerlingen, ouders, grootouders en andere belangstellenden, liepen de kinderen een kwartier lang rondjes om de school en de katholieke kerk. Het was prachtig en soms ontroerend om te zien hoe een behoorlijk aantal kleuters het volhield om een kwartier lang te rennen. Na de kleuters volgden de leerlingen en enkele sportieve leerkrachten van de groepen 3 tot en met 8. Ook daar was het enthousiasme groot.

“Het was een zeer geslaagde ochtend, mede dankzij de perfecte organisatie van de ouderraad. Er was een heus start- en finish doek, een grote digitale klok voor het aangeven van het kwartier, een mooie muzikale omlijsting en de zorg voor de vele vrijwilligers maakten dat het een echt loopfeest werd. Petje af voor de ouderraad”, aldus de Aloysiusschool.

Het streefbedrag is 3500 euro voor 100 dozen. Op zondagavond stond de teller al op 3640 euro. Verwacht wordt dat dit bedrag nog flink zal toenemen omdat sponsors het bedrag nog moeten overmaken. Binnenkort hoopt de school het eindbedrag bekend te maken.

In juni gaat de ouderraad bij Jarige Job de gesponsorde dozen helpen inpakken. Elke doos wordt gevuld met een mooi cadeau, feestmateriaal en een traktatie voor de klasgenoten op school. Het team zal het komend schooljaar gaan inpakken bij Jarige Job. Het leerlingen- schoolpanel heeft dit al een keer gedaan.