'Jammer dat hier niets mee is gedaan'

De Week van Maassluis, die vorige week werd gehouden, en waarin medewerkers van de gemeente en inwoners met elkaar in gesprek konden gaan over Maassluis in 2040, kan volgend jaar wellicht een weekje later worden gehouden? Dat vroeg Jurre van de Merwe (Leefbaar Maessluys) afgelopen dinsdagavond in het Actualiteitenhalfuur.

Chrit Wilshaus

Die vraag leidde hij in met te zeggen dat al zijn collega-raadsleden kortgeleden de mogelijkheid hebben gehad om de volgens hem “prachtige Canon van Maassluis in handen te krijgen.” Bovendien adviseerde hij burgemeester Gregor Rensen voor zover nog niet in het bezit ervan een exemplaar te bemachtigen. “In deze canon is ook te lezen dat Maassluis vandaag (dinsdag dus, red.) 409 jaar onafhankelijk is.” Van de Merwe gaf aan het jammer te vinden dat hier bij de Week van Maassluis niets mee is gedaan. “Dat vinden wij jammer. Is het college bereid om deze week in de toekomst te verplaatsen naar de week van 16 mei? Overigens is het ook jammer dat we de Maassluise vlag niet op het stadhuis hebben gezien. Volgend jaar wel doen?”

De eerste burger reageerde de combinatie met voornoemde week wel wat merkwaardig te vinden omdat dat ging over Maassluis in 2040. Wel zei hij toe samen met de raad te willen nadenken hoe komend jaar, als Maassluis 410 jaar is afgescheiden van Maassland, dit gevierd kan worden. Of dat dan met of zonder Maassluise vlag op het dak van het stadhuis is, werd dinsdagavond niet duidelijk. Maar de Week van Maassluis zou volgens de raadsvoorzitter zijn eigen karakter moeten behouden.