Afbeelding
(Foto: PR)

Zonovergoten Van Zanden Schoolkorfbaltoernooi 2023

Sport

Afgelopen week vond alweer het 60e van Zanden schoolkorfbal toernooi plaats mede mogelijk gemaakt door Lely en Segment. Ongeveer 450 kinderen deden mee aan dit toernooi.

Op dinsdag waren de groepen 7 en 8 aan de beurt. Het weer was heerlijk en de zon scheen uitbundig. Er werd in twee vakken gespeeld en het was goed te zien dat deze jongens en meiden al vaker hadden mee gedaan aan het schoolkorfbaltoernooi. 

Bij groep 7 was het de Groene Hoek die er met de eerste prijs vandoor ging, dit ging ten koste van de Regenboog, hoewel ze in punten gelijk waren geƫindigd, was het doelsaldo van de Groene Hoek beter.

Bij de groep 7/8 combinatie was de Dijck het beste, vlak achterna gezeten door de Ichtus en de Panta Rhei.

Bij groep 8 was de Regenboog het beste, zij wonnen alle wedstrijden; zelfs de laatste wedstrijd tegen de nummer 2 het Balkon werd met 6-0 gewonnen. De sportiviteitsbeker - beschikbaar gesteld door Zorg en Welzijn E25 - werd dit jaar gewonnen door Montessori school. 

Op woensdag was het de beurt aan de groepen 3, 4, 5 en 6. De meeste kinderen hadden korfballes gekregen van de zogenaamde Korfbalstars tijdens de gymles en door de eigen trainers was er een open training verzorgd. Mede hierdoor waren er veel aanmeldingen; ruim 100 kinderen meer dan in 2022. 

Bij groep 3 gingen de scholen Westhoek A, Ichtus B en de Montessori school met de 1e prijzen naar huis. In groep 4 waren de Westhoek A, de Kindertuin B en de Ichtus C de beste van allemaal. De sportiviteitsbeker ging dit jaar naar de Ichtus C van groep 3.

Bij de groepen 5 ging de winst naar de Groene Hoek A (poule A), de Regenboog (poule B) en de Montessori school (poule C). Ichtus was de grote winnaar van groep. Ichtus A won in poule A en Ichtus B in poule B. 

De sportiviteitsbeker ging dit jaar naar de Groene Hoek A van groep 6

Wil je meetrainen om te bekijken of korfbal iets voor jou is? Dat kan tijdens de speciale trainingen op woensdag 31 mei en 7 juni om 16.30 uur in het Wipperspark. Aanmelden is niet nodig, maar wel gewenst.